Благоустрій Дніпра: що було зроблено за рік

Дніпро – одне з небагатьох міст України, де наразі ведуться масштабні роботи з модернізації інфраструктури.
Показовим є те, що міська влада Дніпра не боїться братися за реалізацію великих інфраструктурних проектів. На цьому під час прес-конференції 4 грудня наголосив голова правління «Комітету виборців України» Станіслав Жолудєв.
Серед великих інфраструктурних проектів, які зазначив експерт, – будівництво метрополітену, реконструкція Центрального мосту, вулиці Курчатова, вулиці та площі Троїцької, продовження капітального ремонту інших центральних вулиць міста. 
«З березня цього року будівництво метрополітену увійшло в активну фазу. До цього проводилася робота з документацією, геологія та геодезія. Зараз роботи тривають. Крім цього, підрядник за власні кошти уклав договір з архітектурною студією зі світовим ім'ям – Zaha Hadid Architects, яка проектуватиме дизайн станцій метрополітену. Таке буде вперше в Україні», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.
Задля безпеки дорожнього руху у Дніпрі вперше почали використовувати полімерну розмітку на дорогах. Раніше маркування робили спеціальною фарбою, яку потрібно було оновлювати кожні декілька місяців. За словами Михайла Лисенка, полімерна розмітка, яку нанесли на Січеславській Набережній, тримається вже третій рік. Тож у місті поступово відмовлятимуться від фарби на користь полімерної розмітки. Однак останню не використовуватимуть на дорогах, де планується ремонт.
Також у Дніпрі встановлюють нові світлофорні об'єкти на складних ділянках шляхів.
«Що стосується прибирання доріг та тротуарів, мешканці міста, я думаю, бачать, що проблем із цим немає. Достатньо і техніки, і посипкового матеріалу. Обробляємо дороги кожної ночі», – зазначив Михайло Лисенко.
«Останнім часом у Дніпрі приділяють багато уваги комфорту та безпеці мешканців, зовнішньому вигляду міста. Дніпровці мають із розумінням ставитися до того, що ремонтні роботи проводяться одночасно на багатьох об'єктах і це може створювати незручності. Адже до цього багато років важливими питаннями благоустрою та інфраструктури взагалі не займалися», – підсумував Станіслав Жолудєв.