Громадський діяч назвав таємний указ президента щодо позбавлення громадянства Корбана великою помилкою (Відео)

Скандал з таємним позбавленням громадянства голови Штабу тероборони Дніпра Геннадія Корбана не вщухає. До обговорення теми долучився громадський діяч Ігор Корнієнко. Свою думку чоловік висловив під час прямого ефіру на своїй сторінці у Фейсбук, передає Дніпровська Панорама

Громадський діяч "таємний указ" президента назвав фатальною помилкою. За його словами, Геннадій Корбан активно підтримував не тільки рідне місто Дніпро, а й всю Україну. До того ж, Корнієнко звернув увагу на несправедливість в позбавленні громадянства: бо справжні зрадники досі лишаються громадянами України, тоді як той, хто справді допомогав країні в скрутні часи, лишився "особою без громадянства".

Ігор Корнієнко під час свого прямого ефіру звернувся до президента Зеленського з проханням надати роз'яснення ситуації та відповісти на низку питань.

Це дуже велика помилка – активну людину позбавити громадянства України. Це глупо. Колаборанти досі отримують пенсії та залишаються громадянами України. Чому в них не забирають громадянство? Чому не забрали громадянство в тих, хто грабував армію, приймаючи злодійські закони? Чому всі ці люди лишаються громадянами України, тоді як Корбана, який активно допомогає, легко та невимушено громадянства позбавили, – запитує громадський діяч. 

Крім того, Ігор Корнієнко закликав усіх, кому колись допомогав Геннадій Корбан, вставати на його підтримку. Громадський діяч не назвав прізвищ, до кого він звертається, втім зазначив, що таких людей багато не тільки в Дніпрі та області, а й по всій Україні. 

Нагадаємо, інформація про "таємний указ" про позбавлення Коломоймського, Рабиновича та Геннадія Корбана громадянства України з'явилась на УП ввечері 20 липня. Стаття не містить джерел інформації і більше схожа на вкид. Офіційних коментарів від Офісу Президента з цього приводу немає. Втім 22 липня стало відомо, що Геннадія Корбана не пропускають через українсько-польський кордон та вилучили в нього паспорт. 

25 липня Геннадій Корбан врешті зміг покинути транзитну зону та виїхати до Польщі – в Україну його так і не впустили. Чиновник заявив, що наразі шукає можливості повернутися до України. 

Зазначимо, що скандал із "таємним указом" активно обговорюють у світових ЗМІ