Дніпро надає містянам великі можливості в рамках децентралізації – експерт

Мешканці Дніпра мають більше можливостей у рамках децентралізації, ніж жителі інших міст України. Про це під час прес-конференції 11 грудня заявив голова правління «Комітету виборців України», очільник Дніпропетровської обласної громадської організації ВГО КВУ Станіслав Жолудєв.

«У Дніпрі ми бачимо системний підхід до розвитку громадянського суспільства. І Бюджет участі, і громадські ради, і органи самоорганізації населення, і місцеві петиції – всі ці інструменти дають змогу громадянам більш глибоко занурюватись у суспільні процедури та проекти. Наші містяни мають дуже великі можливості завдяки децентралізації влади. Таких можливостей, які наразі є у дніпрян, ані в нашому місті раніше не було, ані в інших містах немає нині», – зазначив Станіслав Жолудєв.

Як відомо, з ініціативи міського голови Бориса Філатова обсяг програми «Бюджет участі» на наступний рік зросте до 31,3 млн грн, а забезпечення програми співфінансування проектів ОСББ і ЖБК збільшиться до 38 млн грн.

«Ми розуміємо, що найбільш ефективними управлінцями на територіях є місцеві мешканці. Наша робота полягає у тому, щоб розвинути ініціативу міського голови з децентралізації влади на рівні міста, розширити можливості органів самоорганізації населення у конкретних районах та мікрорайонах.

шг

Міська влада розуміє, що для діяльності ОСН потрібне ресурсне, фінансове та технологічне забезпечення», – наголосив спеціаліст відділу по роботі з органами самоорганізації населення та об’єднаннями громадян департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Владислав Макарець.