Дніпряни заборгували за доставку газу більше 20 млн грн

Борги дніпрян за послуги розподілу природного газу на початок жовтня склали  більше 20 млн грн. І навіть не дивлячись на те, що розділення платіжок за газ та його доставку відбулось понад рік тому, майже 22 тисяч клієнтів АТ «Дніпрогаз» жодного разу не сплатили за розподіл енергоресурсу. Такі споживачі заборгували газорозподільній компанії майже 6 млн грн.

Відтак, «Дніпрогаз» недоотримав у повному обсязі фінансування на роботи, які  газорозподільна компанія виконує для забезпечення безперебійної та безпечної доставки газу в оселі понад 402 тисяч побутових клієнтів та інших суб’єктів господарювання.

«Кошти, які дніпряни сплачують за доставку газу, наша компанія спрямовує на повноцінне функціонування аварійно-диспетчерської служби «104», утримання у справному технічному стані газорозподільних мереж різних форм власності і споруд на них, модернізацію, капітальні та поточні ремонти, підтримання належного тиску в газорозподільній системі. Усе це для того, щоб газ був доставлений кожному з 402 тис побутових клієнтів. Саме тому від своєчасної оплати за доставку газу залежить безперебійність і безаварійність газопостачання, - зазначає комерційний директор АТ «Дніпрогаз» Ігор Маньковський.

Через неплатежі клієнтів "Дніпрогаз" змушений звертатись до суду та стягувати борги примусово. Наразі у компанії продовжується активна робота по розсилці досудових попереджень боржникам. Повідомляємо, що крім суми боргу, таким споживачам доведеться сплатити також судові витрати та виконавчий збір у розмірі 10% від суми заборгованості. 

Більше того, наразі боржники ризикують залишитися без газопостачання. Адже з 20 серпня 2021 року знято мораторій на відключення споживачів від комунальних послуг, що мають заборгованість. Варто зазначити, що заборона на відключення діятиме тільки в регіонах, де встановлено "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки. 

"Дніпрогаз" закликає споживачів не допускати накопичення боргів за доставку газу, розраховуватися за надані послуги у встановлений термін, щомісяця до 20 числа, і користуватися для оплати онлайн сервісами: «особистим кабінетом» на сайті 104.ua, мобільними додатками 104 Mobile і 104 Mobile Light, а також чат ботами 7104ua в Viber і Telegram.