Комфортні та безпечні автобуси: у жовтні Дніпровська мерія розпочне реорганізацію транспортної мережі

У Дніпровській міській раді оголосили початок реорганізації транспортної мережі.

З першого жовтня планово перевірятимуть перевізників. Мета -прибрати малогабаритні маршрутки, аби замість них їздили автобуси великої місткості з кондиціонерами, в яких містянам буде комфортно та безпечно пересуватися. «Міський голова Борис Філатов поставив завдання привести до ладу всі маршрутні транспортні засоби у Дніпрі.

Той рухомий склад, що використовують приватні перевізники, знаходиться у жахливому стані. Тож, з першого жовтня ми розпочнемо планову заміну рухомого складу приватних підприємств. Деякі дублюючі маршрути будуть ліквідовані, бо вони не дають змоги ефективно надавати послуги населенню.

А на маршрути виходитимуть виключно автобуси першого класу з кондиціонерами. Звичайно, ситуація не зміниться в одну секунду – ми даємо на це 2-2,5 роки.

У Дніпрі не буде «газелей» та «спринтерів».

Тариф на проїзд поки переглядатися не буде. У майбутньому вартість проїзду переглядатиметься виключно для маршрутів з автобусами першого класу», - зазначив Михайло Лисенко.

Крім цього, усі перевізники укладатимуть договори з клінінговими компаніями, аби тримати транспортні засоби у чистоті щодня.

Також Михайло Лисенко закликав інвесторів і підприємців, які бажають взяти участь у транспортних перевезеннях у Дніпрі та мають автобуси першого класу, звертатися до заступника мера особисто за телефоном його приймальні у міськраді – 745-34-40.