Курси аеророзвідки. У Дніпрі молодь навчали збивати крилату ракету

У Дніпрі 12 представників молоді віком від 17 років навчались військовій справі разом з тренерами КП «Молодіжний центр Дніпра» ДМР. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Курси організував департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради. Таким чином молодь Дніпра змогла зануритись у буденність наших військових, а головне - навчитись користуватись різним видом зброї. 

Учасники тренінгу опановували мистецтво аеророзвідки: вчились керувати квадрокоптером DJI mini та дізнались як навести на противника важке бомбардування. Крім цього, кожен учасник зміг навчитись користуватись різною зброєю, зокрема кулеметами РПК, ПКТ, НСВТ, Браунінг М2, гвинтівками Барет М107, АК-74. Наостанок учасників курсу вчили, як збивати крилаті ракети, та інші літальні обʼєкти за допомогою тренажеру ПЗРК «ІГЛА». 

До нас з дуже цікавою ініціативою звернулись військови які запропонували провести заняття та показати молоді Дніпра життя військових, як вони навчаються та як насправді відбувається шлях від бажання підти на фронт та стати захисником Україні до втілення цього бажання. Таким чином наша молодь буде цілий день навчатись та спробую себе в різних ролях та поврнеться з крутими емоціями, а для когось можливо таке навчання стане ціллю повʼязате своє життя з військовю справою, - зазначив представник Молодіжного центру Дніпра Рафаель Кіжнер. 

Учасниця тренінгу Єлизавета завершує навчання в університеті внутрішніх справ. На цьому тренінгу вона хоче отримати додаткові навички щодо повдження зі зброєю.

Можна сказати, що моє життя й так повʼязане зі службою українському народові, тож ці знання лише підкріплять та удосконалять мої навички щодо поводження зі зброєю, - каже дівчина.

видвид1вид3

Нагадаємо, на Дніпропетровщині інженер-переселенець із Харкова організував виробництво універсальних дронів для армії.