Маркевич: сподіваюся, Шевченко знайде контраргументи проти позиційних атак іспанців

Головний тренер «Маріуполя» Остап Маркевич, котрий раніше більше трьох сезонів пропрацював в структурі відомого іспанського клубу «Вільярреал», в ексклюзивному інтерв'ю Metaratings поділився своїми думками про завтрашній поєдинок Ліги націй між збірними України та Іспанії.

«Необхідно зазначити, що «Вільярреал»- друга в Іспанії команда після знаменитої «Барселони», що робить ставку переважно на позиційний наступ з використанням максимальної кількості передач.  У такому ж стилі останнім часом прагне грати і збірна Іспанії, спираючись на тотальний контроль м'яча. 

Тим більше, що керманич Луїс Енріке раніше грав і тренував саме «Барселону».  Філігранна техніка дозволяє іспанцям бути на «ти» з м'ячем, який відібрати у них досить складно.  До того ж, за допомогою націлених передач пірренейци часто змінюють напрямок атак, вишукуючи вразливі місця в оборонних редутах суперника.  А відмінна фізична підготовка допомагає їм в потрібний момент підвищити темп і нагнітати обстановку в штрафному майданчику опонента завдяки розрізним пасам.

Переконаний, що Андрій Шевченко зі своїми досвідченими асистентами зробили правильні висновки після поразки від іспанців у першому колі Ліги націй.  І мені - молодому фахівцеві, некоректно радити Андрію Миколайовичу, вже добився визнання на тренерському терені, як дати бій іспанцям.  Думаю, Шевченко прекрасно розуміє, що шанси досягти позитивного результату з'являться, якщо обмежити іспанців в просторі, граючи з ними гранично організовано, не залишаючи вільних зон.

Звичайно, прикро, що у вівторок збірної України не зможе допомогти через дискваліфікацію Руслан Малиновський, який кілька днів тому відмінно проявив себе в поєдинку з Німеччиною. Тим не менш, сподіваюся, що йому знайдуть рівноцінну заміну, що наші хлопці відновляться після непростого матчу з німцями і вийдуть завтра на поле з однією метою: взяти реванш за поразку в Мадриді».