Мерія реалізує ваші ідеї за власний кошт

У Дніпрі громадські організації реалізовуватимуть власні проекти коштом міського бюджету.

З ініціативи мера Бориса Філатова вперше в історії міста відбулися відкриті слухання проектів від громадських організацій. За результатами слухань комісія з розгляду конкурсних проектів визначила 17 найкращих, які отримали можливість бути реалізованими коштом міського бюджету Дніпра.

Загалом проекти стосувалися питань бійців АТО та їхніх родин, екологічних та соціальних проблем міста, патріотичного виховання молоді та спорту. Так, наприклад, переможці конкурсного відбору планують улаштувати у дворах спортивні майданчики, створити спортивні клуби з регбі та американського футболу для підготовки спортсменів до збірної міста, займатися реабілітацією поранених бійців АТО, навчити містян бути ввічливими у громадському транспорті, розклеївши мотиваційні листівки, доопрацювати систему громадського моніторингу контейнерів для сміття, а також привезти до Дніпра Віфлеємський вогонь.

«Ми розглядали усі проекти, які були подані. Було дуже багато гідних проектів, і з усіх ми відмовили лише кільком через те, що вони не відповідали умовам конкурсу: наприклад, коли люди писали, що вони планують закуповувати зброю. Також є гарні проекти з національно-патріотичного виховання, які вже діють і були започатковані силами громадських організацій, а зараз вони просять підтримки для розширення», – зазначила радник мера Дніпра Одарка Біла.
2_4