На фестивалі «Дніпро Паппет Фест» знову аншлаг

19 січня у міській концертній залі «Супутник» відбулася вистава «Різдвяна ніч» у рамках ІV Міжнародного фестивалю театрів ляльок «Дніпро Паппет Фест». Це третій спектакль згаданого форуму. Захід проходить за підтримки програми мера Бориса Філатова «Культурна столиця».

«Цього року фестиваль проходить у новому форматі і триває протягом усього театрального сезону. Щоразу для спектаклів ми обираємо новий майданчик. Цього разу ним стала концертна зала «Супутник». «Дніпро Паппет Фест» набув великого резонансу.Три вистави переглянули понад тисячу дніпрян», – розповів керівник фестивалю Валентин Фетісов.

Виставу «Різдвяна ніч» за мотивами оповідання «Ніч перед Різдвом» Миколи Гоголя привіз до Дніпра Полтавський академічний обласний театр ляльок. У фестивалі трупа бере участь уперше. Головною цікавинкою спектаклю, за словами керівниці театру, є особлива «полтавська» мова.

_MG_3969.CR2

«Оскільки Полтавщина є батьківщиною Миколи Гоголя, то, безумовно, у нас є вистави, створені за мотивами творів письменника. Саме «Різдвяну ніч» уподобали організатори фестивалю театрів ляльок, і ось ми тут. Про «Дніпро Паппет Фест» ми отримали найтепліші відгуки, тому з радістю взяли участь у ньому. До того ж це спілкування між артистами, обмін здобутками, планами і методами роботи, а для керівників – це можливість посприяти іміджеві акторів. Такі заходи спонукають до розвитку», – розповіла директорка Полтавського обласного академічного театру ляльок Тетяна Вітряк.

Цього разу організатори фестивалю влаштували цікавинку для прихильників театрального мистецтва. Ті, хто прийшов з виданням будь-якого твору Гоголя, отримали безкоштовний квиток на виставу. Таких виявилося 40 людей. Серед них дніпрянка Оксана Рудковська.

«Як людина творча, я завжди цікавлюся культурними подіям, які відбуваються у нашому місті, і «Дніпро Паппет Фест» не пройшов повз моєї уваги. Коли дізналася, що потрапити на виставу можна у такий незвичайний спосіб, то зацікавилася, як це буде відбуватися. Принесла із собою примірник творів письменника, відповіла на запитання та отримала квиток. Загалом це цікавий спосіб привернути увагу публіки до відвідування спектаклів», – поділилася враженнями Оксана Рудковська.