"Не трогайте его, он же мертвый": в Днепре люди не хотели помогать парню после ДТП (Фото)

В Днепре на набережной Победы произошло серьезное ДТП. Молодой мотоциклист влетел в автомобиль и серьезно пострадал. Люди не спешили оказывать первую помощь, однако врач Олег Сергеев, который проезжал мимо оказал первую помощь парню и вернул его к жизни.

Об этом корреспондент "ДП" узнал на странице Сергеева.

"Життя після ДТП може поділитися на до і після. Приблизно 2 години тому став свідком ДТП у Дніпрі біля в'їзду в Бартоломео.

Деталі розслідують фахівці. Постраждалий хлопець приблизно 20 років ,який їхав на мотоциклі-після травми лежав на животі,зі зламанними ногами, відірванними пальцями, з під шлему лужа крові.

Мене вразило, що біля нього стоять біля 20 людей, кудись дзвонять, фотографують, а першу допомогу ніхто не оказує.

Я зупинився і коли підбіг і намагався домогти- почув -"Не трогайте его. Он же мертвый".

При першому огляді - хлопець не дихав, обличчя було синього кольору. Ми з хлопцями перегорнули його ,зняли шлем, звільнили дихальні шляхи (видвинули вперед нижню щелепу, щоб язик не блокував дихання, видали кровянні сгустки та слиз).

Та були готові до початку штучного дихання-але чуду він сам задихав ,обличчя порозовіло.Десь ще через 5 хвилин після цього підїхала швидка - і дуже швидко і профессійно погрузили потерпілого в реанімобіль та повезли в лікарню Мечникова.

Цім випадковим прикладом хочу показати що,треба все населення обучати елементарним принципам першої допомоги-звільнення дихальних шляхів,зупинка массивної кровотеччі методом накладання жгутів(з любих підручних матеріалів) або методом придавлення ,штучний массаж серця та штучне дихання. Лікарі не завжди опиняються в місті ДТП, тому кожен повинен вміти допомогти постраждалому поки приїде швидка", - написал Сергеев.

67359752_2457517584297584_9127450401929428992_n

Смотрите также: Страшное ДТП с маршруткой в Днепре: момент аварии (Видео).