Порошенко відзначив роботу мера Бориса Філатова, вiдвiдавши Днiпро та область

Президент України Петро Порошенко 20 листопада відвідав з робочим візитом Дніпро та область. Глава держави взяв участь в урочистих заходах та високо оцінив роботу міської влади.

Зокрема, коментуючи поточну ситуацію у Дніпрі, Петро Порошенко акцентував увагу на результативності роботи мера міста: «Яскравим прикладом є діяльність міського голови Бориса Філатова.

Суттєво збільшилися надходження до міського бюджету.

"Кожен мешканець Дніпра відчув, наскільки впроваджується президентська програма децентралізації, якщо міський голова на місці, користується авторитетом і турбується про те, як покращити життя громадян», - наголосив президент.

Свій візит до міста та області президент України розпочав з огляду відремонтованої ділянки автодороги державного значення Дніпро- Запоріжжя. Оновлення траси H-08 почали одночасно з двох боків – від обласного центру й від кордону із Запорізькою областю. Наразі підрядники відремонтували вже 16 із 35,9 км. 

«Якщо спитати людей, що у першу чергу вони зараз бачать як якісні зміни в державі за три роки, то це не тільки побудова армії, безвізовий режим тапідписання Угоди про асоціацію з ЄС, ефективні зміни в енергетиці країни, але і дорожнє будівництво, – підкреслив Петро Порошенко, інспектуючиремонт дороги. – Я хочу подякувати дорожникам за якісне й ефективне дорожнє будівництво, яке на сьогодні кардинально змінює вигляд Дніпропетровської області і міста, яке знаходиться під керівництвом фантастичного міського голови».

Окрім цього, в рамках поїздки до Дніпра Петро Порошенко відвідав Алею пам’яті загиблих Героїв Революції Гідності та бійців АТО. 

«Дніпропетровська область зробила колосальний внесок у захист країни. Ваш край є передовим рубежем України і у той самий час надійним тилом, у якому кується наша перемога. Те, що ми зламали хребет проекту «Новоросія», – це величезна заслуга Дніпропетровщини», – зауважив президент.

Також Петро Порошенко зустрівся з учасниками та волонтерами Революції Гідності. 16 активістів, які проявили мужність, отримали від президента державні нагороди. Глава держави також зустрівся з військовослужбовцями 26-го Об’єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту та вручив їм ключі від нових осель.

На завершення своєї поїздки президент взяв участь у відкритті оновленої будівлі педіатричного корпусу Дніпропетровського спеціалізованого клінічного медичного центру матері та дитини ім. професора  М. Ф. Руднєва. За його словами, педіатричне відділення закладу оснащено сучасною медичною технікою, а консультативно-діагностичне – кабінетами ультразвукової діагностики, медико-генетичного консультування.

«Хочу, щоби діти, пацієнти Центру матері та дитини, виросли здоровими та щасливими. Звісно, щоби вони були готовими до захисту Вітчизни, але ніколине дізналися, що ж таке справжня війна», – резюмував Петро Порошенко.