Разом до перемоги: у Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний крос

У Дніпрі відбувся благодійний легкоатлетичний крос «Разом до перемоги» в рамках масштабного спортивного проєкту на підтримку військових #SPORT_наступ. На захід зареєструвалося понад 200 учасників, які внесли благодійні внески на потреби військових, пише Дніпровська панорама.

Співорганізатори сьогоднішнього спортивного свята – федерація легкої атлетики та біговий клуб Start Dnipro. Для учасників три дистанції – 2, 4 та 8 км. А ще дитячі забіги. Підготували медалі, призи від спонсорів. Це справжнє бігове свято як для професійних спортсменів, так і любителів бігу, які знов відчули смак бігової активності у місті. Загалом це вже п’яте за рахунком змагання в рамках благодійного проєкту #SPORT_наступ. Цими вихідними буде ще й турнір з шахів та MMA, — сказав начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики  міської ради Олександр Осипов. 

Олександр Осипов

За словами виконавчого директора громадського об’єднання Start Dnipro Павла Балабанова, на легкоатлетичному кросі попередньо вдалося зібрати понад 50 тис. грн:

Усі зібрані кошти будуть передані до Фонду оборони країни для придбання дронів для військових. Такі благодійні заходи сьогодні є вкрай важливими для нашої спільної мети – допомагати нашим захисникам для якнайшвидшої перемоги. Окрім того, уся бігова спільнота міста скучила за такими змаганнями, тому, звісно, люди з радістю відгукнулися на заклик до участі.

Павло Балабанов
До легкоатлетичного кросу долучився і Олександр Гуделайтіс. Чоловік обрав дистанцію у 8 км.

Як любитель займаюся бігом вже понад 40 років. Постійно беру участь у різних бігових змаганнях. А в цьому році у такій події взяв участь вперше і отримав неабияке задоволення. Стало одразу відчутне відновлення спортивної активності у місті. Дякуємо організаторам за це. Звісно ж, наша спільна мета – допомогти захисникам, які боронять нашу країну», – підкреслив Олександр Гуделайтіс.

Олександр Гуделайтiс
Першими стартували учасники кросу на дистанцію на 8 км, переможцем якої став член бігового клубу Start Dnipro Алексій Писарев. Його результат – 29.05 хв.


Легкоатлетичний крос – досить-таки важка дистанція з огляду на покриття, пагорби. У цілому своїм результатом задоволений. І головне те, що ми усі гуртом допомагаємо нашим військовим, – додав Алексій Писарев.

Алексiй Писарев