Родичі загиблих воїнів вимагають розслідування факту державної зради

Дніпропетровська територіальна організація політичної партії «Європейська Солідарність» підтримує вимогу родичів загиблих в українсько-російській війні щодо створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування можливої державної зради.

Зірвана операція українських спецслужб з вивезення в Україну російських найманців та бійців ПВК Вагнера — військових злочинців, які вчинили безліч кривавих злочинів на нашій землі. Вимагаємо негайного публічного розслідування, встановлення та покарання винних!, — йдеться у заяві на сторінці у Фейсбук «ЄС» у Дніпропетровській області.

Для громадян Дніпропетровщини, яка була й залишається форпостом боротьби проти російської агресії, це має особливе значення. Понад 25 тисяч наших героїв-земляків брали участь в АТО/ООС. Захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України, загинуло 593 наших героїв. Ми будемо про них пам’ятати завжди. Тисячі підписів наших земляків під петицією родичів загиблих в українсько-російській війні будуть свідченням нашої солідарності з родинами полеглих героїв, нашої єдності в боротьбі з зовнішнім ворогом та його поплічниками при владі. Україна переможе!

Максим Курячий, народний депутат VIII скликання, член партії «ЄС», звернувся до Дніпрян та жителів області та підкреслив необхідність підтримати петицію.

Операцію з вивезення в Україну російських найманців з ПВК Вагнера було зірвано! Ті, на чиїх руках кров наших хлопців, залишаються непокараними. Чому так? Кому вигідно та чи не є це державною зрадою? Близькі та родичи загиблих воїнів-героїв вимагають створення слідчої комісії, яка має відповісти на всі ці запитання.

На сайті ВР створено петицію.

Закликаю всіх небайдужих, однодумців, патріотів підписати петицію щодо розслідування справи «вагнерівців»!", - зазначив Курячий.

Петицію можна підписати за посиланням