Смачний десерт на зиму: желе з малини від Євгена Клопотенка

 

 

Вам знадобиться

На 1-1,2 л готового желе потрібні такі інгредієнти:

  • 1 кг малини
  • 750 г цукру
  • 4 коробочки кардамону
  • 100 мл води

Рецепт желе з малини

  1. Викладіть 1 кг малини у друшляк. Ретейно промийте під проточною водою та видаліть листочки, дрібне сміття.
  2. Далі ягоди слід покласти у каструлю чи сотейник. Потім всипте 750 г цукру та додайте 4 коробочки кардамону, влийте 100 мл води.
  3. Отриману масу треба варити на невеликому вогні протягом 25 хвилин. Більше варити не варто, бо желе втратить яскравий колір.
  4. Стерилізуйте банки тим способом, який вам більше до вподоби. Дістаньте з каструлі коробочки кардамону, він вже віддав свій аромат та смак малинці.
  5. Викладіть малину у стерильні банки та закатайте кришками. Аби маса краще загусла, не перевертайте банки. Дайте їм охолонути ніч, а потім переставте у більш прохолодне місце.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити наливку з малини.

желе джем из малины