У День Соборності сотні дніпрян створили живу мапу України

 22 січня у Дніпрі до Дня Соборності України влаштували флешмоб. Декілька сотень містян утворили живу мапу України на площі біля міської ради та заспівали гімн а капела. У центрі мапи учасники підняли велику жовто-блакитну цифру 100 – саме стільки років виповнюється сьогодні з дня проголошення Акта Злуки. _MG_1950 Флешмоб було організовано з ініціативи Молодіжної ради Дніпра.
"День Соборності України ще раз нагадує нам, якими зусиллями здобувалася цілісність нашої держави. Молодіжна рада Дніпра ініціювала цей флешмоб біля міської ради, бо Дніпро – місто, яке свого часу, у 2014 році, стало на захист цілісності України", – зазначила заступник директора департаменту гуманітарної політики – начальник управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла. _MG_2018
Учасник флешмобу Ігор каже, що дізнався про акцію із соціальних мереж і вирішив прийти, бо відчуває себе патріотом: "Це важливий день в історії нашої держави. Я вирішив долучитися, бо такі заходи об’єднують людей". Нагадаємо, День Соборності відзначають в Україні щороку 22 січня, в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося у 1919 році. Це стало історичним об’єднанням українських земель у єдину державу, основоположною подією для новітнього українського державотворення. _MG_1952 _MG_1998 Нагадаємо, раніше ми опублікували Вшанування героїв, флешмоб і патріотичні акції: Дніпро відзначає День Соборності України Военные, Порошенко и флешмоб: как в Днепре поднимали самый высокий флаг Украины (Фоторепортаж) Флеш-моб против коррупции ТОП-чиновников Днепропетровской области Подписывайтесь на нашу страницу в Facebook. Подписывайтесь на наш канал в Telegram.