У Дніпрі нагородили переможців І Всеукраїнського конкурсу журналістів пам’яті Бориса Брагинського

Сьомого грудня у Центральній міській бібліотеці Дніпра підбили підсумки І Всеукраїнського конкурсу журналістів пам’яті Бориса Брагинського та нагородили переможців.

З-поміж 64 робіт, поданих журналістами із різних куточків України, зокрема з Дніпра, журі обрало 8 переможців. Серед найкращих і роботи двох студентів факультету журналістики Дніпровського національного університету імені О. Гончара. Переможці отримали дипломи, подарунки та грошові премії.

«Вітаємо переможців. Ваші роботи незалежне журі визнало найкращими. Ми вшановуємо пам'ять нашого талановитого земляка Бориса Брагинського і сподіваємося, що завдяки цьому конкурсу з’являться нові імена, особистості у журналістиці», – сказав секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.

Грошові премії забезпечили коштом меценатів – з фонду «Культурна столиця».   обю

«Ідею щодо започаткування конкурсу імені Бориса Брагинського запропонував міський голова Борис Філатов. Його ініціативу підтримав фонд «Культурна столиця». Меценати зголосилися виділити кошти для грошових премій.

 

Тому вдячні всім, зокрема членам журі, за перший проведений конкурс. Впевнений, що він з кожним роком набуватиме популярності та масштабу, а в роботах конкурсантів буде більше позитивних практик розвитку міст», – наголосив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.

Донька Бориса Брагинського Ксенія подякувала організаторам за конкурс у пам’ять про батька.

«Переповнюють емоції. Цей конкурс – данина пам’яті моєму батькові, його творчому шляху в журналістиці. Мені, як дочці, приємно. Серед переможців – і зовсім юні журналісти, ще студенти.

Батько, коли знаходив талановитих, амбіційних журналістів, казав, що у цій професії не все втрачено», – розповіла Ксенія Брагинська.

Серед переможців конкурсу – Олена Єрмоленко. Жінка приїхала із міста Покровськ Донецької області. Її матеріал «Почем опиум для народа: виртуальный магазин реальных проблем» здобув перемогу у номінації «Журналістське розслідування».

«Особисто не знала Бориса Брагинського, але дуже добре, що міська влада у Дніпрі так вшановує пам'ять талановитого земляка, колеги.

А для нас, журналістів, участь у конкурсі – це не лише можливість показати професійну майстерність, а й розкрити глобальні проблеми суспільства», – розповіла жінка.