У Дніпрі представили нового голову правління "ПриватБанку"

Сьогодні, 22 грудня 2016 року, у Дніпрі відбувся брифінг, на якому міністр фінансів України Олександр Данилюк та перший заступник голови НБУ Яків Смолій представили нового голову правління «ПриватБанку».

Головою правління вже державного банку «ПриватБанк» став Олександр Шлапак. Відомо, що він не «чужа» для «ПриватБанку» людина. Шлапак починав з посади директора Львівської філії «Привату», згодом став заступником голови ради комерційного банку «ПриватБанк».

Під час брифінгу Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що вчора ввечері була завершена процедура переходу активів «ПриватБанку» у власність держави. Тепер акціонером є Міністерство фінансів України. Крім нового голови правління банку, сформована також наглядова рада державного банку «ПриватБанк». Прізвища осіб, які входять до неї, міністр не назвав. Проте зазначив, що двоє осіб зі складу ради – представники держави, а всі інші – незалежні міжнародні експерти в сфері банківської справи. Презентація наглядової ради, за словами міністра, відбудеться сьогодні ввечері у Києві.

Новопризначений голова правління Олександр Шлапак зазначив, що роки роботи у «ПриватБанку» були найкращими, тому він радий поверненню. Шлапак пообіцяв клієнтам банку, що вони отримають найкращий сервіс серед українських банків. Сьогодні, за словами голови правління, будуть зняті обмеження за послугами, що діяли протягом трьох днів з дня оголошення переходу «ПриватБанку» у власність держави.

Перший заступник голови НБУ Яків Смолій підтвердив, що банк стабілізував власну роботу та працює в стандартому режимі. Міністр фінансів додав, що задля підтримки ліквідності «ПриватБанку» НБУ зробив фінансове вливання в банк в розмірі 116 млрд гривень.

Джерело