У Дніпрі проведуть тренінг для АТОвців "Учасник бойових, ДІЙ!"

У Дніпрі для учасників бойових дій проведуть тренінг, на якому розкажуть, як стати підприємцем. Спікерами курсу стануть атовці, які вже мають власний бізнес та досягли успіху у цій сфері.

«Зараз одна з основних цілей, яку перед нами поставив мер Борис Філатов, – працевлаштування воїнів АТО. Люди, які повернулися зі сходу, не завжди можуть знайти своє місце. Це дуже вдала ідея тренінгу, бо він працює за схемою "рівний рівному". Адже важко пояснити бійцю, який повернувся з фронту, деякі істини звичайного громадянина. А от атовець зможе це просто розказати своєму колезі», – зазначив заступник директора департаменту соціальної політики ДМР Сергій Звірко.

Заняття розпочнуться 2 грудня та складатимуться з двох пар. Одна буде теоретична, де розповідатимуть про основи маркетингу та менеджменту. На другій парі успішні бізнесмени-атовці ділитимуться власним досвідом.

«Це базовий курс, де ми пропрацюємо пошук бізнес-ідей та мінімальний прорахунок її розвитку. Щоб людина могла зрозуміти, хороша ця ідея чи погана. Ми хочемо створити бізнес-інкубатор. Також запрошуємо всіх ветеранів-бізнесменів, які мають досвід у бізнесі, щоб вони розповіли про нього», – сказав один зі спікерів тренінгу «Учасник бойових, дій!» Євген Крекотень.

Курс триватиме чотири дні і проходитиме щосуботи протягом грудня. За результатами тренінгу вирішать, чи потрібні додаткові заняття та які саме.
«Після завершення тренінгу ми максимально намагатимемося допомагати учасникам, які захочуть відкрити власну справу завдяки своєму досвіду, знанням, зв’язкам і ресурсам. Найактивніших учасників тренінгу буде запрошено до нашої асоціації (Ред. – ГО «Асоціація ветеранів-підприємців»). І ми надамо всі наші можливості, для того щоб людина пройшла перші етапи формування як підприємець набагато легше, ніж довелося це робити нам», – зазначив голова асоціації Андрій Сарвіра.

Зареєструватися на тренінг можна на сторінці ГО «Асоціація ветеранів-підприємців» до 1 грудня включно. Тренери готові прийняти близько 60-80 учасників.
Крім того, вже відсьогодні ви можете подивитися надихаючі історії учасників бойових дій, які стали підприємцями, на ютуб-каналі КП «ДМСТ».