У Дніпрі учасникам АТО та їх сім'ям збільшать фінансову допомогу

11 жовтня представники міської ради Дніпра поспілкувалися з лікарями міста щодо надання допомоги учасникам АТО та їхнім сім'ям.

Медики доповіли про свою роботу протягом року – надання допомоги з фізичної та психологічної реабілітації, стоматологічних та зубопротезних послуг. На захід зібралося близько 70 медпрацівників. Начальник управління, що відповідає за роботу з учасниками АТО, членами їхніх сімей та внутрішньо переміщеними особами, Людмила Козловська доповіла про реалізацію програми «Родина героя» у 2016 році. Так, з міського бюдже ту на її реалізацію цього року було виділено близько 30 мільйонів гривень. Ці кошти пішли на матеріальну допомогу сім'ям загиблих учасників АТО, оплату поховань, оздоровлення та реабілітацію бійців. У 2017 році міська рада планує збільшити фінансування програми майже на дев'ять мільйонів гривень.

«Дуже важлива ваша підтримка, тому що нашим бійцям необхідний медичний, соціальний, реабілітаційний супровід», – звернулася до лікарів Людмила Козловська. Радник міського голови з питань АТО Ігор Федотов розповів про плани щодо допомоги бійцям. Перш за все, спільно з департаментом охорони здоров'я на базі одного з медзакладів міста хочуть створити медичну комісію з необхідними спеціалістами, щоб демобілізовані могли проходити огляд. Крім того, в міськраді мають намір створити електронний реєстр усіх учасників АТО. «Якщо врахувати демобілізованих шостої хвилі та контрактників, які скоро повернуться з фронту, то в нашому місті буде близько 8-9 тисяч учасників АТО. Для майже мільйонного міста це зовсім небагато. Це люди, які потребують допомоги, і ми маємо її надати. Ми всі повинні пам'ятати, що війна не закінчилась», – зазначив Ігор Федотов. Крім того, радник міського голови з питань АТО зазначив, що вже формується база сімей учасників бойових дій, з допомогою якої буде простіше орієнтуватися в потребах бійців та їхніх родин.