У Дніпрі відкриють ще один пам’ятник Кобзарю

«Він був більше ніж українцем — він був державним мужем і громадянином світу. Він був більш ніж поетом — він був безстрашним борцем за права й волю людей» Ліндон Б. Джонсон (36-й Президент США 22 листопада 1963 — 20 січня 1969). 

13 жовтня 2016 року о 16:00 у селищі Шевченко Самарського району (вул. Новгородська) відбудеться урочисте відкриття пам’ятника видатному українському поету, філософу, художнику, непересічній особистості, яка ввійшла до світового пантеону культурної спадщини — Тарасові Шевченку. Відкриття пам’ятника нашому Кобзарю є значною історичною подією. Це перемога українців – мешканців Самарського району міста Дніпра – у боротьбі за право мати «в своїй хаті свою правду, і силу, і волю».

Попередній пам’ятник було зруйновано у часи злочинної влади. Вперше за останні роки на місці зруйнованого постаменту в повний зріст повстане величний та незламний Тарас. Автор монумента – відомий український скульптор, член спілки художників України, керівник приватного підприємства «Музей – майстерня творчої династії Зноби – Голембієвських» м. Києва Зноба Микола Валентинович, онук Івана Зноби – одного з авторів найбільшого пам’ятника Шевченку (висота разом з постаментом 20 м), відкритого у 1959 році у місті Дніпропетровську. Цей величний пам’ятник Шевченку є світлим символом волелюбності України та яскравим свідченням вільної, демократичної і незалежної Української держави.