У Дніпровському державному цирку відбувся гала-концерт переможців фестивалю «Яскрава Арена Дніпра — 2019»

У Дніпровському державному цирку відбувся гала-концерт переможців IX Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого та юнацького естрадно-циркового мистецтва «Яскрава арена Дніпра – 2019». Захід проходить у рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця».

_MG_6669

«Цей фестиваль важливий не тільки для Дніпра, бо ми готуємо покоління дітей, які в подальшому працюватимуть у державних цирках. За дев’ять років багато учасників вступили до циркової академії і вже її закінчили, а тепер гастролюють по всій земній кулі», – розповів генеральний директор, художній керівник Дніпровського державного цирку Віктор Шабатько.

Пів тисячі юних майстрів циркового мистецтва з 14 областей України, а також представники Литви, Молдови, Білорусі, Ефіопії та Німеччини два дні демонстрували майстерність на фестивалі «Яскрава арена Дніпра». На третій день найкращі учасники показали номери на гала-концерті.

_MG_6659

«Фестиваль пройшов успішно, і я тішуся такою потужною командою делегацій, які приїхали до нас із-за кордону. Та й регіони України привезли номери високого рівня. Я дуже вдячна тим людям, які приїхали оцінювати циркове мистецтво. Ми вже починаємо готуватися до ювілейного фестивалю, обговорюємо ідеї його створення», – зазначила директорка фестивалю Ольга Обласова.

_MG_6634

Литовець Пятрас Варякоїс привіз чотирьох своїх вихованців.

«Я хотів показати своїм вихованцям, що таке стаціонарний цирк, бо у нас у країні таких нема, лише пересувні. Я особливо радію приїзду у Дніпро, бо мене з ним пов’язують особисті спогади – я тут працював. У Дніпрі був мій дебют у жанрі клоунади. На фестивалі зібралося багато талановитих дітей і це дуже тішить. Я бачу світле майбутнє цирку попри різні обставини», – зазначив Пятрас Варякоїс.

_MG_6602

Соні та Івану, які приїхали із села Гнідин Київської області у складі дитячо-юнацької студії «Cabriole», дуже сподобався фестиваль. Хлопець поділився, що йому було страшно виступати на такій великій арені, бо в їх селі стаціонарного цирку немає.

Гран-прі фестивалю виборов дует «Єдність» із Полтави. Хоча у цьому місті немає стаціонарного цирку, його представники привезли номери у різних жанрах і у всіх них взяли золото. Окремі відзнаки, зокрема, отримала від Мінського державного цирку студія із Харкова «Старий цирк», а від Литовського цирку – харків’яни із студії «Захват».