З температурою до лікаря: за потреби дніпрян приймають поза електронною чергою

Що робити коли електронна черга до лікаря переповнена, а у вас висока температура? "Дніпропетровська панорама" протестувала дане питання на собі і знайшла відповідь. 

У зв'язку з нововведеннями медичної реформи, втілення котрої наразі триває в Україні, тепер, щоб потрапити до сімейного лікаря, тобто терапевта або педіатра, слід записатися в електронну чергу на ресурсі helsi.me через інструмент "Зручний запис до лікаря".

Це дає зручну можливість обрати час і потрапити на прийом до лікаря без черги.

Втім, цікаво, як саме діяти, коли вільних "місць" уже немає, а вам до медиків потрібно терміново?

Кореспондент нашої редакції поспілкувалася з завідуючою амбулаторії №2 дніпровського Центру первинної медико-санітарної допомоги №9 Оленою Володимирівною Черненко. 

"Наша амбулаторія, як і будь-яка інша, ніколи не залишить без уваги та завжди надасть медичну допомогу пацієнтам, що її потребують. За умови, якщо вільних реєстраційних місць на сайті немає, можна прийти прямісінько в амбулаторію, звернутись у ре\стратуру або кабінет завідуючої, яка, своєю чергою, направить хворого до лікаря, що наразі вільний. Ми маємо кабінет для огляду температурних хворих, так що надання термінової допомоги пацієнтам, що її потребують і не мають змоги зараєструватись в електронному реєстрі на сьогодні, або не мають місцевої прописки, передбачена", - говорить лікар. 

Також, медик розповіла, що переживати не мусять і ті літні дніпряни, котрі не мають доступу до комп'ютеру або Інтернету. Їх також приймають та обслуговують дільничні лікарі, котрі не мають надзвичайного напливу пацієнтів в поточному часі. 

Отже, дніпрянам нічого боятись - за наявності нагальної медичної потреби кожен зможе потрапити до лікаря у будь-якій амбулаторії на вибір чи відповідно до місця фактичної прописки.

Правила обслуговування пацієнтів та принципи надання медичної допомоги у Дніпрі та Україні є незмінними скрізь.

Ольга Смірнова