Забрали автівку і навіть плитку: як живуть херсонці в окупації

На Херсонщині під окупацією залишилися загалом ті жителі, які за станом здоров'я та віком не змогли виїхати. Зараз херсонцям покинути територію практично неможливо. 40-річний житель Херсонщини, який виїхав до Дніпропетровщини, розповів, як живуть в окупації, передає Дніпровська Панорама.

За словами чоловіка, виїхати з окупованої території Херсонської області зараз практично неможливо. Окупанти розбомбили річкову переправу, якою іноді пропускали людей на підконтрольну Україні територію. Якби не волонтери, порятунку б не було.

Чоловікові довелося залишити хворих батьків. Виїхати вирішив після того, як там почали розселятися російські війська.

О 9-ій ранку прийшли двоє, неслов'янської зовнішності, чи то буряти, чи хтось ще. "Культурно-ввічливо" прийшли та відібрали в мене машину з гаража. Наступного дня прийшли до односельців, сказали: давайте нам плитку. Ми зрозуміли, що вони почали розташовуватися в нашому селі, – розповів переселенець.

За його словами, з початку липня виїхати з окупованої Херсонщини неможливо. Російські військові закрили виїзди через Давидів брід та Берислав. Їхати через поля та лісосмуги було небезпечно.

Чоловікові вдалося врятуватися лише завдяки волонтерам.

житель херсону

З початку війни з рідного села, розказує чоловік, виїхало чимало мешканців, зараз там залишилися ті, хто не зможе виїхати

Доки до нашого села не зайшли окупанти, ми сиділи та думали перечекати, по новинах нам обіцяли, що це незабаром завершиться. Ті люди, які вже залишилися, ухвалили для себе якесь рішення. Ми живемо у сільській місцевості, люди обросли господарством і вони не зможуть кинути це, – зауважує чоловік.

За матеріалами Суспільного

Читайте також Шампунь за 600 гривень: в окупованому Херсоні ціни бьють рекорди