Зменшився дефіцит електрики. Що у Дніпрі з теплом та водою станом на 18:00

У четвер, 2 лютого, у Дніпрі енергетики звітують про зменшення споживання електроенергії і відповідно, зменшення дефіциту в енергосистемі. Сьогодні генеруючих потужностей в системі достатньо, щоб покрити близько 80% від потреби споживачів. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію від Дніпровської міської ради.

Електрика

Наявний обсяг електрики розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. За інформацією НЕК Укренерго ліміти споживання, доведені до всіх обленерго, збільшені у зв’язку зі скороченням дефіциту.

Але  графіків погодинних відключень ніхто не відміняв. Окрім того, залишається ризик екстрених відключень через критичну ситуацію в енергетичній системі країни та можливе суттєве перевищення ліміту протягом доби. 

Вода та тепло

У Дніпрі сьогодні вперше  у цьому році протягом дня жоден з об’єктів критичної інфраструктури водо- та теплопостання не був відключений від живлення на тривали час. 

Станом на зараз у місті  працюють всі підвищувальні насосні станції (ПНС) і забезпечують стабільне постачання води в оселі городян.  Працюють всі котельні двох теплопостачальних підприємств міста:  КП «Коменергосервіс»  та КП «Жилсервіс Дніпро».


Опаленням забезпечені всі будинки, які обслуговують  ці теплопостачальні підприємства. Лише у КП «Теплоенерго» фіксувалось короткочасне знеструмлення районної котельні по вул. Національної Гвардії. Відключення живлення було всього на 30 хвилин. На цей час котельня в роботі.


Станом на 18:00 приватними енергетичними компаніями  знеструмлено 2 будинкові котельні по вул. Тероборони (Молодогвардійська колишня), тимчасово без опалення 9 будинків

Подачу тепла буде поновленно після включення живлення приватними енергетичними компаніями.

Станом на 18:00 енергетики  усунули проблему  у котельні по вул. Криворізькій , вона уже працює. Жителі 5 будинків, які обслуговує ця котельня з теплом.

Але  графіків погодинних відключень ніхто не відміняв. Окрім того, залишається ризик екстрених відключень через критичну ситуацію в енергетичній системі країни та можливе суттєве перевищення ліміту протягом доби. 

Аварійні роботи

Сьогодні аварійні бригади КП «Дніпроводоканал»  працювали на 20 заявках містян щодо ліквідації  засмічень на мережах водовідведення та на 9 пошкодженнях мереж водопостачання.

Зокрема, продовжуються аварійні  роботи по вул. Яна Гуса, 36, тимчасово перекрито водопостачання  будинкам № 1 – 50. На тепер людям подали воду, аби вони зробили запаси води. Ремонтні роботи планують завершити завтра.

Бригади КП «Дніпроводоканал» уже завершили роботи по вул. Ю.Словацького, Д-300 мм із землі.

Також наші комунальники сьогодні швидко усунули проблему  по вул. Софії Ковалевської, 86а  і відновили водопостачання по  вул. Софії Ковалевської, 71,73,75.

Аварійна бригада КП «Теплоенерго»  продовжує роботи  на пориві тепломережі, тимчасово без опалення жителі  будинків за наступними адресами:

  • пр. Б.Хмельницького, 104,106,108,108а,112,114,116; 
  • Автостроя, 8;
  • Краснопільська, 2.

Також поки без тепла по причині проведення робіт у котельні жителі Запорізького шосе, 19.

Наші комунальники докладають максимум зусиль, аби якнайшвидше завершити роботи і повернути тепло за вище вказаними адресами.

Куди звертатися

У випадку виникнення будь-яких проблемних ситуацій на мережах водо- та теплопостачання, комунальники одразу їх ліквідують. Це питання міська влада тримає на контролі, аби дніпряни в повному обсязі були забезпечені і теплом, і водою.

Нагадуємо, якщо у вас виникли проблеми з водопостачанням чи опаленням, телефонуйте на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:    

  • (056) 732-12-12
  • (095) 732-12-12    
  • (096) 732-12-12     
  • (073) 732-12-12

Також заявки щодо проблем з теплопостачанням чи водопостачання можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради:    

  • (095) 816-39-11    
  • (093) 261-32-25    
  • (063) 402-79-56    
  • (063) 681-61-82    
  • (068) 638-28-48

Заявки за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради приймають з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години.

Нагадаємо, ми писали, як працює Пункт незламності у Палаці дітей та юнацтва на Набережній Перемоги.