Змінивши образ мислення, зміниш своє життя

У День Святого Миколая під патронатом народного депутата України Андрія Денисенка з метою проведення патріотично-виховної роботи з дітьми, які з різних причин потрапили в складну життєву ситуацію, була організована благодійна акція. Депутати, громадські діячі, представники муніципальної поліції відвідали Дніпровський слідчий ізолятор №4. 

«Таке велике, радісне свято Святителя Миколая. Він був надзвичайно добрим. Своїм життям і прикладом привів дуже багато людей, і навіть великих грішників до спасіння. Людині властиво помилятися, але треба щиро вірити, що земна доля таких людей стане краще. Головне пам`ятати: змінивши образ мислення, зміниш своє життя!», - з такою промовою на початку свята звернувся до хлопців, які перебувають в Дніпровському слідчому ізоляторі №4, Протоієрей Ярослав викладач Дніпровської духовної семінарії УПЦ КП. Хлопці уважно слухали святого отця, поодинокі посмішки змінилися на тишу. До підлітків, які не з чуток знають про «доросле» життя, звернулася Катерина Гопайца , депутат Шевченківської районної ради.

«Взимку ми відзначаємо це світле і радісне свято, яке люблять дорослі і діти. Воно приходить у наші серця як добра зимова казка й дарує віру в здійснення найзаповітніших мрій, надихає на добрі справи й милосердя до інших. Вітаємо всіх з цим чудовим радісним святом! І хочемо подарувати вам смачні подарунки». Аби настрій підлітків, які чекають на рішення суду, став більш яскравим та святковим, дорослі не тільки вітали та дарували подарунки. Відверте дружнє спілкування – те, чого так не вистачало підліткам. Тому за розмовою провели не одну годину.

«Так повелося, що саме перед святом згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують, чого більше. Сподіваємось, що добрих вчинків у вашому житті буде набагато більше! І віримо , що Святий Миколай принесе в кожне маленьке серце щастя, здоров’я, мир, спокій, та благополуччя! Ми ж, дорослі, подбаємо, щоб це свято залишило приємну згадку в ваших душах, посіяло зерна любові до ближнього, поваги до майбутнього. Світлої радості та веселого свята всім вам!» – додала Надії Святун, помічник – консультант на громадських засадах народного депутата Андрія Денисенка.

Підлітки поспілкувалися і з муніципальними поліцейськими. Показали їм свої кімнати, спортивний зал. Зазначили те, що дотримуються дисципліни та порядку. І дуже шкодують про здіяні помилки. «Зараз ви всі знаходитесь тільки на початку життєвого шляху. І попереду велике життя, і тільки від вас самих залежить яким воно буде! Змінюйте мислення, більше читайте, розвивайтеся. Зробіть так, щоб вами пишалося не тільки суспільство, а й в першу чергу ви самі та ваші батьки!» - висловив свою думку Володимир Шебанов, заступник директора КП «Муніципальна поліція» Дніпровської міської ради.

До розмови приєдналася Надія Святун: «Я проходила практику в СІЗО десь півтора року загалом. За цей час працювала з тридцятьма дітьми. З усіма ними я на даний момент спілкуюсь і трохи знаю про те, як склалось в них життя. 28 з них вже вийшли на свободу. І лише одна дитина з цих 28-ми знов сіла за ґрати… Я б хотіла зараз привести цю просту статистику (з 28-ми один) людям, які переконували мене, що всі ці діти не варті уваги, що всі вони знов сядуть, що їм ніхто не допоможе… Ви знаєте, я згодна з одним. Я не допомогла дітям змінитись. Я просто повірила в них і дала їм свою підтримку. А як жити далі вони вирішували самі». Таким був цей святковий день. В подальшому організатори сподіваються на постійний контакт з Дніпровським слідчим ізолятором №4.