Беру лише стиглі та солодкі плоди: повидло зі слив без кісточок

Найсмачніше, апетитне, із простих продуктів. Дніпровська панорама пропонує дуже смачне повидло зі слив без кісточок.

Це варення можна використовувати для приготування випічки та десертів. Перейдемо до приготування.

Складові:

  • Сливи (очищених плодів) - 1 кг
  • Цукор - 1 кг.

Спосіб приготування:


  1. Підготуйте продукти. Сливу для приготування повидла краще використовувати солодких сортів та стиглу. Якщо слива дуже солодка, кількість цукру можете зменшити.
  2. Плоди переберіть, видаліть гілочки, листочки, гнилі ягоди. Промийте сливу під проточною водою, потім відкиньте її на друшляк і дайте стекти воді.
  3. Обдайте зливу окропом, а потім відразу опустіть у холодну воду. Від перепаду температур можна буде легко зняти шкірку із плодів. Спочатку розріжте кожну сливу на дві половинки, видаліть кісточку, потім акуратно з кожною зніміть шкірку. Складіть очищені плоди у миску. За допомогою блендера подрібніть їх на однорідну масу. 
  4. Додайте до сливової маси цукор. Перемішайте. Поставте масу вогонь. Якщо суміш вийшла дуже густою, можете додати трохи води, щоб сливи не почали пригоряти до дна посуду. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь. При постійному помішуванні уваріть масу до готовності, достатньо 30 хвилин, щоб отримати густе повидло.
  5. Готовність можете перевірити простим способом. Для цього візьміть трохи маси і капніть на тарілку. Якщо вона не розтікатиметься по тарілці при її нахилах, то повидло готове. Якщо хочете отримати більш рідке по консистенції повидло, то варіть масу менше часу.
  6. Баночки попередньо промийте содовим розчином і простерилізуйте. Кришки до них промийте, прокип'ятіть і просушіть. Розкладіть гаряче повидло по баночках, закрутіть кришки. Дайте повидлу охолонути за кімнатної температури. Заберіть баночки з повидлом із сливи на зберігання у комору на зиму.

Смачного!

повидло зі слив 1

Нагадаємо, раніше ми писали, що фаворит серед пирогів «Стаканник». Печу його до чаю за 5 хвилин.