Борис Філатов провів зустріч з посолкою Канади в Україні Ларисою Ґаладзою та обговорив перспективи співпраці

Напередодні мер Дніпра Борис Філатов провів зустріч із посолкою Канади в Україні Ларисою Ґаладзою. Вони обговорили, як місто живе і працює в умовах повномасштабної війни та як протистоїть російській агресії. Також на зустрічі обговорювались перспективи співпраці. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міську раду.

Зустріч з посолкою

"Я хочу почути, з чим населення Дніпра стикається як прифронтове місто. І меседж мені взяти назад - не до Києва, а до Канади", – наголосила пані Ґаладза, і додала: "Ми чуємо про події. Ми бачимо і читаємо величезні цифри — чи це потреби, чи скільки переміщених осіб, чи скільки зруйнованих об’єктів в області, скільки ракет направлено на місто. Важко зрозуміти здалека, треба подивитися на власні очі".

У своїх інтерв’ю посолка Канади Лариса Ґаладза, яка має українське походження, зауважувала, що місцеві громади відіграватимуть ключову роль у подальшій відбудові України. Тож міський голова Дніпра Борис Філатов наполіг, аби їхня зустріч відбулася в стінах Музею історії Дніпра, чия концепція не лише показує розвиток його місцевого самоврядування, а й спростовує російські фейки про Україну.

"Росіяни вкрали в нас нашу історію. Фактично, привласнили її собі", - сказав мер.

Крім цього, Борис Філатов розповів Ларисі Ґаладзі про наслідки ракетних атак на Дніпро та допомогу міста постраждалим.

Філатов і посолка Канади

Міський голова зауважив, що співпраця міста з міжнародними партнерами залишається вкрай важливою як зараз, так і в перспективі повоєнного відновлення. Мер Дніпра на зустрічі наголосив, що місто має низку перспективних проєктів, здатних підтримати людей, що тут живуть.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Борис Філатов привітав Дніпровську зенітну ракетну бригаду, яка захищає місто від ракетних атак.