Цей сніданок полюбляють в багатьох країнах. Смачна страва з яєць шакшука
Завжди ставиш собі питання, що приготувати такого смачного на сніданок. Дніпровська панорама пропонує неймовірну шакшуку з яєць.
В цій страві дуже багато різних овочів та спецій. Тому шакшука вийде дуже запашною та гарною на смак. Перейдемо до приготування.
Складові:
- Яйця – 4 шт
- Помідори – 5 шт
- Перець болгарський червоний – 1/2 шт
- Перець чилі свіжий – 1/2 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 3 зубчики
- Цукор - 1 ч. ложка
- Паприка солодка мелена - 1 год
- Перець чорний горошком – 6 шт
- Перець білий горошком – 5 шт
- Коріандр, зерна – 10 шт
- Базилік сухий – 1 ч. ложка
- Зелень петрушки (дрібно нарізана) – 1 ч. ложка
- Цибуля зелена (дрібно нарізана) - 1 ч.ложка
- Сіль за смаком
- Олія - для смаження.
Спосіб приготування:
- Солодкий перець дрібно нарізати.
- Подрібнити цибулю та часник.
- Гострий перець очистити від насіння і подрібнити.
- Помідори нарізати разом із насінням.
- Розтерти у ступці всі спеції: два види перцю, коріандр, базилік та паприку.
- На розігріту сковороду налити олію, обсмажити часник і гіркий перець протягом 2-3 хвилин.
- Додати цибулю, болгарський перець та 1 ч.ложку цукру.
- Додати помідори. Тушкувати на маленькому вогні 8 хвилин, додати всі спеції та сіль.
- Ложкою в тушкованих овочах для кожного яйця зробити невелике заглиблення та вилити туди яйця.
- Продовжувати смажити шакшуку на невеликому вогні 5-6 хвилин до готовності. Яєчний білок має побіліти, а жовток повинен залишитися рідким.
- Перед подачею шакшуку посипати зеленню. Краще подавати на сковороді.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали, що приготувала 30 банок - не вистачило до весни. Варення з чорної смородини сподобається всій родині.