Чоловіка вкусила змія у скошеній стерні на Дніпропетровщині

У Кривому Розі місцевий мешканець вирішив скоротити дорогу до своєї автівки по скошеній стерні. За хвилину відчув наче його штрикнули голкою в стопу. Це був укус змії, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Перший Міський.

Постраждалий Святослав Нощенко повідомив про випадок у соціальній мережі.

Чоловік зупинився від болю і побачив на нозі два, характерних для укусу змії, сліда. На допомогу прийшла продавчиня з магазину.

Обережно змії! Кажуть в цьому році їх багато...От і зі мною трапилося, зрізав кут і йшов по скошеній стерні до своєї автівки, не важливо в якому районі нашого містечка і раптом щось як голкою штрикнуло в стопу...від болю зупинився і побачив дві характерні позначки укусу від змії! Дякувати Богу, продавчиня зробила першу допомогу, жгут наклала і я помчав в "швидку", до кваліфікованої допомоги, так би мовити, думав там сиворотку штрикнуть і життя пішло далі! Але швидка направила до приймального відділення 17-ї, а там почали виясняти, чия ця проблема, травматології чи терапії, вносити дані паспорта (а якби не було його) і рекомендували в такитх випадках на місце швидку викликати, - зазначив Святослав Нощенко. 

Він звернув увагу на те, що місцева медицина не готова до протидії укусам плазунів, і, ймовірно, вони не мають або обмаль засобів, бо запропонували для безпечності йому лягти у відділення, щоби бути під наглядом.

Також чоловік висловив занепокоєння тим, що протиотруту не вводили одразу, а спершу заповнювали необхідні папери.

Висновок! Шановні мешканці містечка! Будьте уважні, дійсно багато гадів розвелося і спасу від них в нас немає! Бережіть себе і не ходіть навпростець, краще доріжками!

ПС. А я досі живий, мабуть якась "стоножка" вкусила, явно не гадюка, хоча стопа два дні боліла, - зізнався чоловік.

Як радить у таких випадках Дніпропетровський обласний Центр профілактики хвороб, слід якомога скоріше звертатися до медиків. Адже укуси плазунів небезпечні підсумковими ускладненнями. Коли до медзакладу далеко та довго, то ваші близькі можуть вам надати домедичну допомогу самостійно:

  •   людину варто перемістити у зручне положення та забезпечити мінімум рухів;
  •   місце укусу звільняється від одягу, прикрас чи взуття;
  •   під час транспортування кінцівка має бути зафіксована у піднесеному положенні шиною або підручними засобами;
  •   місце укусу обробляється антисептичним розчином, накладається пов’язка для легкого здавлювання кінцівки. 

З укусу змії неможна висмоктувати отруту, адже через це настають алергія та набряк верхніх дихальних шляхів. Також не можна припікати рану та вживати алкоголь.

правила поведения со змеями

Нагадаємо, раніше ми писали: В неділю транспорт у Дніпрі працюватиме зі змінами (Схеми об'їзду)