Десантники з Дніпропетровщини захопили ворожу позицію за допомогою російської мови

23-річний командир одного з підрозділів 25-ї Січеславської повітрянодесантної бригади з Дніпропетровської області старший лейтенант Олексій Кравчук кілька годин командував боєм. Нашим захисникам вдалося відбити частину території у ворога. А одну позицію захопили, обдуривши російських військових. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Факти.

старший лейтенант Олексій Кравчук

Це було під Новобахмутівкою 12-го чи 13 квітня минулого року. Я пошкодив ногу - вивих, розтягнення зв'язок. А коли добирався на взводний опорний пункт, у цю ж ногу ще й уламок влучив. На щастя, він зайшов у тканини не дуже глибоко, - розповідає Олексі Кравчук.

За його словами, українські десантники були змушені покинути взводний опорний пункт, а вже через п'ять годин, почали його штурмувати. Вдалося відбити частину території. Після цього Олексій з іншим офіцером обдурили ворога та завдяки цьому захопили ще одну позицію.

Оскільки ми з цим побратимом російськомовні, спілкувалися більше російською. Було темно, бо спочатку не зрозуміли, що за бійці стоять неподалік від нас. Вступив з ними у діалог на відстані. Вони кажуть: "Ми з 7-ї роти". У нас також є така. Через час вони сказали щось про свою 2-гу бригаду. Я відразу подумав: "О, це ж 1-й армійський корпус. Ні хріна собі". Коли вони спитали, хто ми, відповіли: "Ми свої" і попросили покликати старшого за званням. Наговорили йому про те, що ми обійшли опорний пункт, що йде підкріплення. Він нам повірив. Ми швидко злиняли звідти. Відбігши метрів 150−200, задавили їх вогнем, як змогли. Потім відійшли, взяли підкріплення та повернулися. Вони на той час уже почали тікати. А ми їх підганяли, - розповів молодий офіцер.

Старший лейтенант Олексій Кравчук родом з Дніпра. У 15 років він вступив до Криворізького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, потім навчався в Одеській військовій академії. Хлопець закінчив академію у червні 2021 року, а у серпні вже знаходився під Авдіївкою - у центрі війських подій.

За словами Олексія, січеславські десантники готові до будь-якого розвитку подій.

Втома то таке. У будь-якому разі війну треба закінчувати. Ніхто не знає, скільки вона триватиме. Може, довго. А може, якось різко все завершиться. Наш успіх залежить від того, наскільки правильно все буде сплановано, вважає військовий.

січеславські десантники

Нагадаємо, раніше ми писали, що у бою загинув 18-річний солдат з Дніпропетровщини.