Дніпро готовий до холодів на 100%: у якому стані терцентр і пункти незламності

Дніпро готується до холодів та можливих відключень світла. Наразі перевірили монометри, вентиляційні та димові канали, а також зробили повну промивку системи опалення у відділі Дніпровського міського територіального центру, що у Центральному районі, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро ТВ.

Що зроблено

Ще у 2021 році тут повністю реконструювали всю систему опалення та зробили його індивідуальним. У теплогенераторному відділі замінили 2 котли, яким тоді виповнилось 20 років, на нові італійські.

пункти незламності Дніпро

Також нам замінили вузол обліку та лічильник газу, встановили додаткове насосне обладнання та повістю автоматизували теплогенераторну. Таким чином вона працює в залежності від погоди на вулиці, і ми можемо економити на енергоресурсах. Крім цього, щомісяця перевіряємо роботу сигналізаторів загазованості. До цієї реконструкції в нас дійсно було прохолодно і наші підопічні не раз скаржились, тож ми дуже раді, що в нас провели такі роботи, – прокоментувала заступниця директора, начальниця відділу Дніпровського міського територіального центру у Центральному районі Юлія Міняйло. 

Про те, що дійсно стало тепліше, каже і Людмила Миколаївна. Вона понад два роки відвідує цей терцентр. Ходить на лікувальну фізкультуру, різні масажі, арттерапію. Також отримує гарячі обіди. А віднедавна в’яже для наших ЗСУ килимки для сидіння.

пункти незламності Дніпро

Наш терцентр дійсно змінився, і зовнішній вигляд покращився, і всередині. Та і в цілому тут тепло перебувати, чудова атмосфера, і я вдячна владі за те, що підтримують нас, адже такі центри необхідні людям поважного віку, – прокоментувала підопічна терцентру Людмила Мірошниченко. 

Крім цього, приміщення готове і до будь-якої надзвичайної ситуації – закупили генератори, аби було і тепло, і світло.

пункти незламності Дніпро

На сьогодні всі наші заклади соціального захисту готові до холодів на 100 %. Там, де є власні котельні, теж провели необхідні роботи. У деяких закладах виконали поточний ремонт: десь оновили теплоізоляцію, а десь модернізували систему опалення. Також усі заклади та установи забезпечені генераторами та портативними зарядними станціями у разі довготривалого відключення світла, аби працівники мали можливість працювати за будь-яких умов, а підопічні – комфортно перебувати у наших центрах, – прокоментував заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики ДМР Едуард Підлубний.

пункти незламності Дніпро

Також він перевірив готовність Пункту незламності по вул. Тополиній, 33. Цьогоріч тут оновили приміщення та встановили пандус. У цілому для відвідувачів підготували дві комфортні кімнати, де може розміститись 30 людей одночасно. У пункті постійно працює медична сестра, яка зможе надати першу медичну допомогу. Для цього тут є всі необхідні медикаменти. У наявності і термопот на 50 літрів, і термоси з гарячою водою, запаси питної та технічної води, які постійно поповнюють. Є дитячий куточок з іграшками, розмальовками, полицею з книжками.

пункти незламності Дніпро

У пункті вже випробували генератори, також розмістили зарядні станції.

Також у дворі закладу є подова піч, яка дозволить підігріти їжу, нагріти воду до чаю або кави для відвідувачів. У цілому на сьогодні всі пункти, які є на базах наших закладів, забезпечені необхідними матеріально-технічними засобами для їхнього функціонування, – додав Едуард Підлубний.

пункти незламності Дніпро

Важливі адреси

  • Відділення щодо надання послуг бездомним особам та особам з низьким рівнем доходів, вул. Лоцманська, 22-А; 
  • «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра», вул. Тополина, 33;
  • «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми», вул. Яскрава, 41;
  • «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Барвінок», вул. Янтарна, 45;
  • Дніпровський міський терцентр по Шевченківському району, вул. Панікахи, 95;
  • Дніпровський міський терцентр по Індустріальному району, вул. Осіння, 11-Б.

Також раніше ми писали Опалювальний сезон 23/24. Як у Дніпрі допомагають будинкам ОСББ та ЖБК (фото)