Дніпряни вимагають залишити військовий ПДФО громадам, які надалі зможуть самі допомагати військовим

У Дніпрі громадяни  провели акцію  та закликали центральну владу залишити військовий ПДФО місцевим бюджетам.  Лише так громада міста зможе і надалі самостійно надавати велику та потрібну допомогу військовим, повідомляє Дніпровська панорама.

Дніпряни вимагають  залишити "Військовий ПФДО" громадам

Нагадаємо,  в країні триває бурхлива дискусія щодо внесеного до ВР  урядового законопроекту 10037. Ним Кабмін під керівництвом Шмигаля зокрема пропонує без жодної альтернативи відібрати у місцевих громад військовий ПДФО - податок на доходи фізосіб,  який находить саме до місцевих бюджетів. Натомість уряд прагне в рази посилити фінансування деяких міністерств, на кшалт Мінстратегпрому чи Держспецзв’язку, про існування яких люди на місцях навіть не мають гадки.

Дніпряни вимагають  залишити "Військовий ПФДО" громадам

При цьому гроші військового ПДФО громада Дніпра в першу чергу спрямовує на надання різноманітної допомоги захисникам України. Зокрема, саме Дніпро став лідером серед обласних центрів в Україні з надання Силам оборони позашляховиків, дронів, різноманітних приладів, амуніції та ін.

Дніпряни наполягають: в законопроекті 10037 необхідно залишити військовий ПДФО громадам,  які  матимуть змогу надалі допомагати захисникам України.  Адже на фронті несуть службу конкретні люди з конкретних міст та громад, які постійно потребують різнопланової допомоги. І саме громади можуть адресно і ефективно надавати таку допомогу.

Юрій Лавров, керівник благодійного фонду «Снайпер» розповів:

Дніпряни вимагають  залишити "Військовий ПФДО" громадам

Сьогодні, 21 жовтня, пройшла  мирна акція, направлена на те, щоб військовий збор ПДФО оставили в місті Дніпро. Громадяни, мешканці Дніпра проти законопроекту 10037, тому що ми вважаємо, що гроші, які збирають, які є допомогою військовим повинні залишатися у міста, для того щоб ще більше допомогати армії захищати наше населення та країну.

Також раніше ми писали Важливі зміни для водіїв Дніпра: в Україні оновили правила дорожнього руху