До Дніпра мчить нова хвиля африканської спеки

У Дніпрі та й по всій Україні синоптики прогнозують похолодання. Щоправда, воно буде короткочасним. Фахівці стверджують, що ця хвиля буде поступовою, різких стрибків не очікується, передає Дніпровська панорама. 

Так, до кінця цього тижня в Україні відбуватиметься поступове зниження температури.

Спека відпускатиме через холодну повітряну масу, яка насувається в Україну з північного заходу. Зокрема, західні області відчують її вже 31 серпня, там температура повітря знизиться до 18-24 градусів. А північ, центр, частина півдня - 1-2 вересня. У Києві теж спека спаде 1-2 вересня, тобто у цей час тут відбудеться зміна повітряної маси", - розказала в коментарі NV заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

За її даними, опади найближчим часом очікуються в західних областях - 30-31 серпня, 1-2 вересня вже у центральних, північних та частині південних областей, крім сходу. "Не виключено, що 31 серпня - 1 вересня і у Київській області цей перехід зумовить грозові дощі, зливи, але поки що розрахунки не певні", - попередила метеоролог.

А на сході і південному сході ситуація кардинально не зміниться. Такий прогноз оприлюднила Голен. За її словами, можливо, лише на 2 градуси відчується зниження температури 2 та 3 вересня.

Та після цього знову може бути ще одна хвиля тепла на території України - з 5 вересня температура знову буде підвищуватися. Знову може завітати повітря африканського походження із південного заходу. Таким чином, ми можемо знову в більшості областей вийти на +30, а південь і схід навіть на +34…+36 градусів. Це буде 5-7 вересня. Певності в цьому лише 60%. Надалі знову коливання температури, - спрогнозувала вона.

Зміна погоди в Україні - що прогнозують синоптики

Як стверджують в Укргідрометцентрі, цього тижня погода в нашій державі дещо зміниться. Мова йде про поступове зниження температури, що станеться через грози та дощі. Спочатку опади та деяке похолодання очікуються на заході країни,  згодом розповсюдяться й на інші регіони. Щоправда, на початку вересня, а саме 1 числа, лише у південно-східній частині, на Харківщині та на крайньому заході країни збережеться погода без опадів.

Нагадаємо, раніше ми писали

Температурні рекорди побито, але спека в Дніпрі стане милосерднішою