Домашній оазис: як допомогти кімнатним рослинам пережити сухе повітря

Зима, опалення, кондиціонери – все це може згубно впливати на наших зелених друзів. Сухе повітря – один з головних ворогів кімнатних рослин, який може призвести до пожовтіння листя, уповільнення росту та навіть загибелі. Як допомогти улюбленцям пережити цей складний період, повідомляє Дніпровська порадниця.

Підвищення вологості – ключ до успіху. Ось кілька простих, але дієвих способів.

Ємність з водою

Поставте поруч з вашими зеленими улюбленцями ємність з водою. Вона буде випаровуватися, а пари від випаровування - поглинатися листям, зволожуючи їх.

Галька та вода

Насипте в піддон гальку, полийте її водою і поставте на цю конструкцію вазон з рослиною. Вода буде випаровуватися з гальки, зволожуючи повітря навколо рослини.

Обприскування

Часто обприскуйте рослини з пульверизатора. Для тропічних рослин, які потребують більшої вологості, процедуру можна проводити двічі на добу.

Провітрювання

Не забувайте провітрювати приміщення, де знаходяться ваші кімнатні рослини. Свіже повітря також допоможе їм краще рости.

Зволожувач повітря

Якщо у вас багато кімнатних рослин, або ви просто не хочете постійно обприскувати їх, можна придбати зволожувач повітря.

Пам'ятайте:

  • Важливо використовувати м'яку, відстояну воду для обприскування та зволоження.
  • Не обприскуйте рослини на сонці, адже краплі води можуть спричинити опіки на листі.
  • Регулярно чистіть вазони та піддони, щоб запобігти утворенню цвілі.

Також раніше ми писали Важлива інформація для аграріїв Дніпропетровщини та ще 8 областей. Як отримати насіння ярої пшениці