Домашнє лимонне печиво за 5 хвилин. Простий і смачний рецепт (Фото)

Для тих, хто любить тертий пиріг, розповімо простий рецепт смачного печива. Як каже господиня, яка вже багато років готує ці ласощі, готувати його одне задоволення. Це печиво-п'ятихвилинка завжди виходить бездоганним і дуже подобається всім, хто б його не пробував, передає Дніпровська панорама.

Складові

яйця - 2 шт.;
розпушувач - 10 г;
рослинна олія - 100 мл;
борошно - 280 г;
цукор - 100 г;
лимонна цедра.

Приготування

У мисці треба з'єднати цукровий пісок, олію та яйця, збити компоненти до однорідності. У суміш подрібнюємо приблизно 1/2 чайної ложки лимонної цедри. Можете додати більше залежно від смакових уподобань.

До яєчної маси просіюємо борошно з розпушувачем, замішуємо тісто руками. Забираємо еластичне та не липке тісто в холодильник на півгодини, не забуваємо накрити колобок харчовою плівкою.
Розділяємо ком тесту на дві рівні частини. Одну з частин забираємо назад у холодильник. Тісто розгортаємо в пласт товщиною 2 мм, за допомогою форми або склянки вирізаємо кругле печиво.

печ


З обрізків тіста знову ліпимо колобок, розкочуємо та робимо печиво.

На поверхню печива викладаємо улюблене варення чи джем. Другу частину тесту натираємо на великій тертці, стружкою посипаємо начинку на печиво.

Покриваємо лист пергаментом, переміщуємо печиво на папір для випічки. Рекомендуємо для акуратного переміщення використовувати шпатель для тортів.

печ1

У духовці за 200 градусів випікаємо печиво приблизно 15 хвилин.
Для декорування печива рекомендуємо використовувати цукрову пудру. Лимонне тісто добре поєднується з персиковим та яблучним варенням, а також з грушевим джемом.

печ2