"Маю надію, що справедливість і правда є в Україні", - командир 128-ї бригади ТрО Дніпра Водолазький відреагував на невмотивовані звинувачення у перевищенні службових обов'язків

Командиру 128-ї бригади ТрО міста Дніпро Олександру Водолазькому Державне бюро розслідувань вручило підозру викликало на допит до Києва. Його звинувачують в перевищенні службових обов'язків при захисті міста в березні 2022 року, після початку повномасштбаного вторгення росії в Україну. Про це Олександр Водолазький написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook - повідомляє "Дніпровська панорама".

Як повідомив Олександр Водолазький у пості на Фейсбуці, після першого обшуку, який відбувся ще у липні, 13 жовтня до нього прийшли з повторним обшуком. Його звинувачують у перевищенні службових обов'язків. Як він пояснив, підозра стосується того, що він як командир ТрО у березні 2022 року надав наказ будувати взводні опорні пункти та пункти блокування на Набережній Дніпра на орендованих ділянках приватних підприємців.

"Ви пам'ятаєте, що на початку березня 2022 року була дуже складна обстановка, росіяни щоденно просувался на сотні кілометрів, були оточені Київ, Харків, Чернігів, захоплений Херсон. Почалися ракетні обстріли Дніпра. З дня на день ми чекали російські війська на підступах Дніпра. Для цього будувалася оборона міста і навколо нього. Я відповідав за захист Дніпра", - написав у своєму пості у Facebook Олександр Водолазький.

13 жовтня Водолазькому вручили підозру і клопотання до суду про арешт, а на 16-17 жовтня його викликали до Києва на допит в ДБР.

Скрин ФБ

У своєму пості комбриг Олександр Водолазький звернувся з проханням надати розголосу цьому випадку:

"Думаю, що посіпаки влади виконають свій задум. Звертаюсь до всіх,хто мене знає,зробити репост і підтримати мене. Де були всі ці праведники ,коли була загроза Дніпру та Україні? Маю надію, що справедливість і правда є в Україні".

На Фейсбуці вже з'явилися пости зі словами підтримки на адресу Олександра Водолазького, який з 2014 року захищав Україну. Люди обурені таким несправедливим відношенням до комбрига ТрО, який відстоював честь та гідність міста та країни.

Скрин ФБСкрин ФБ 1