Кремовий пудинг зі святкової паски. Англійський рецепт зі змінами
Після Великодня традиційно залишаються смаколики, пофарбовані яйця, а також одна-дві пасочки. Останні швидко черствіють, і щоб здоба не пропала, зробіть смачний хлібний пудинг, який просто тане у роті, пропонує Дніпровська панорама, посилаючись на видання Shuba.
Рецепт чимось схожий на класичний англійський хлібний пудинг, але є деякі зміни. Спробуйте — сподобається не тільки вам, а й усій родині. Ще й добавки попросять!
Вам знадобиться:
- Нарізана скибочками паска.
- Молоко – 550 мл
- Олія вершкове – 100 г
- Жовтки із яєць – 6 шт.
- Цукор – 140 г
- Кориця мелена – 5 г
- Вершки 10% - 500 мл
- Апельсин, цедра – 1 ст. л.
- Ванілін – 5 г
- Яйце ціле, сире – 1 шт.
- Мускатний горіх мелений - 5 г
Як готувати:
Вершкове масло заздалегідь викладіть із холодильника, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Розімніть потім його з мускатним горіхом, корицею та цедрою апельсина.
Цим масляним розчином змастіть форму для випікання та скибочки паски. Ці шматочки паски викладете у форму для запікання.
Жовтки та все яйце збийте з цукром.
Молоко змішайте із вершками і нагрійте (не кип'ятіть).
Влийте молочну суміш у яєчну, постійно помішуючи. Збийте міксером.
Вилийте крем у форму з скибочками паски і зачекайте хвилин 20, щоб крем просочився в скибочки.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікати пудинг протягом 40-45 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали: Ліниві біляші за 7 хвилин. Замість пиріжків готуємо цю смакоту