Кремовий пудинг зі святкової паски. Англійський рецепт зі змінами

Після Великодня традиційно залишаються смаколики, пофарбовані яйця, а також одна-дві пасочки. Останні швидко черствіють, і щоб здоба не пропала, зробіть смачний хлібний пудинг, який просто тане у роті, пропонує Дніпровська панорама, посилаючись на видання Shuba.

Рецепт чимось схожий на класичний англійський хлібний пудинг, але є деякі зміни. Спробуйте — сподобається не тільки вам, а й усій родині. Ще й добавки попросять!

Вам знадобиться:

  • Нарізана скибочками паска.
  • Молоко – 550 мл
  • Олія вершкове – 100 г
  • Жовтки із яєць – 6 шт.
  • Цукор – 140 г
  • Кориця мелена – 5 г
  • Вершки 10% - 500 мл
  • Апельсин, цедра – 1 ст. л.
  • Ванілін – 5 г
  • Яйце ціле, сире – 1 шт.
  • Мускатний горіх мелений - 5 г

Як готувати:

Вершкове масло заздалегідь викладіть із холодильника, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Розімніть потім його з мускатним горіхом, корицею та цедрою апельсина.

Цим масляним розчином змастіть форму для випікання та скибочки паски. Ці шматочки паски викладете у форму для запікання.


Жовтки та все яйце збийте з цукром.

Молоко змішайте із вершками і нагрійте (не кип'ятіть).

Влийте молочну суміш у яєчну, постійно помішуючи. Збийте міксером.

Вилийте крем у форму з скибочками паски і зачекайте хвилин 20, щоб крем просочився в скибочки.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікати пудинг протягом 40-45 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали: Ліниві біляші за 7 хвилин. Замість пиріжків готуємо цю смакоту