Це тривожний дзвіночок: відома журналістка про історію з позбавленням громадянства Геннадія Корбана (відео)

Українці збентежені жахливим порушенням чинною владою Конституції та Законів України з приводу позбавлення громадянства Геннадія Корбана. Нагадаємо, 23 липня голова Штабу оборони Дніпра не зміг повернутися на Батьківщину - на українсько-польському кордоні у нього вилучили паспорт, мотивуючи це тим, що Геннадій Корбан втратив громадянство - хоча відповідний указ не був опублікований на сайті президента, також копію документа не надали і адвокату. Свою думку на цей рахунок висловила відома журналістка Яніна Соколова в ефірі 5 каналу. Про це детальніше розповість Дніпровська Панорама з посиланням на відповідний ефір. 

Журналістка зазначила, що Геннадій Корбан активно займався теробороною Дніпра, вирішуючи абсолютно всі питання, тому ситуацію з таємним позбавленням його громадянства та вилученням українського паспорту на кордоні оцінює як помсту. 

Так само ефективно він робив це, коли була битва за Дніпро на початку війни в 2014-му році. До речі телеканал 1+1, який належить Коломойському, присвячував цьому цілий фільм. А тут зараз критика влади з боку Дніпра, плюс пані Вікторія Спартц озвучила данні, які заважають голові Офісу президента Андрію Єрмаку зберігати обличчя і пану Татарову так само, тоді вже пішов процес під назвою "помста", - вважає Соколова.

Яніна Соколова вважає, що даний інцидент стався, тому що Геннадій Корбан разом із усіма людьми, які увійшли у список тих, кого хочуть позбавити громадянства, стали з певних причин незручні владі. 

Геннадій Корбан, Ігор Коломойський, яких поставили в один ряд, які незручні зараз з певних причин владі — один з цих персонажів, а другий — просто демонстративно хочуть показати, що вони позбуваються шлейфу олігархів, хоча ми добре розуміємо, що доки на телеканалі 1+1 буде політика пропрезидентська, а не правдива, не об'єктивна, то Ігор Коломойський буде так чи інакше причетний і до дружби з Офісом президента. Тому не вірте цим доволі гучним крокам, мені здається, що тут собака зарита набагато глибше і ці історії абсолютно різні, - додала Яніна Соколова.

Дану історію журналістка характеризувала, як тривожний дзвіночок, бо, на її думку, зараз ми бачимо явні ознаки тоталітарної системи. 

Історія з позбавленням громадянства - тривожний дзвіночок, тому що окрім цих всіх перипетій, про які я щойно вам розповіла, тут є дуже важливий момент, про який нам не слід забувати, тобто ми живемо в країні, яка декларує демократію. При цьому у нас президент має право вирішувати, кому давати громадянство, а в кого забирати, кого не впускати в країну тільки через те, що вони йому не подобаються за якимись там показниками. Це доволі кричущий випадок з ознаками тоталітарної системи - що хочу, те і роблю й закон мені не указ, - додала журналістка. 

Читайте також: Чергове ґвалтування Конституції: відомий волонтер про позбавлення громадянства Геннадія Корбана (Відео)