Медичний фронт: лікарі Дніпра продовжують героїчно рятувати поранених бійців (Фото)

Лікарі Дніпра продовжують героїчно тримати медичний фронт та докладають неймовірних зусиль, аби врятувати бійців. До одного із медичних закладів міста у суботу доправили бійця Сергія. Він отримав на "нулі" два уламкові поранення. На місці першу допомогу йому надали побратими, а далі чоловіка евакуювали до Дніпра. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

Воїн у лікарні

"Маю скрізну рану – зачепило легені, – а далі осколок пройшов через лопатку", – зазначає військовий Сергій.

Поки він продовжує отримувати лікування у Дніпрі. Далі його доправлять на захід України на долікування та реабілітацію. Сам чоловік родом з Волині. Він воював ще з 2014 року, потім у нього була перерва. Але 24 лютого 2022 року його одразу викликали - він без вагань пішов боротися з російським загарбниками.

Поранені бійці

"Удома мене чекають двоє дітей 5 та 8 років, а також дружина та мама. Сімʼї мало про що говорю, бо вони, боюсь, не витримають – дуже за мене бояться та хвилюються. Але дякуючи лікарям, тут я отримую весь необхідний догляд та лікування, мене забезпечують усім необхідним. Загалом у мене та у моїх побратимів бойовий дух є, тож віримо і далі в нашу перемогу", – додав Сергій.

Поранений воїн

Це відділення, як і інші у Дніпрі, через війну оперативно перекваліфікувалось – тут наразі цілодобово рятують військових. Сюди доправляють бійців з фронту та постраждалих цивільних, більшість з яких має складні мінно-вибухові поранення. У відділенні працює молода команда кваліфікованих лікарів, які докладають максимум зусиль, аби не ампутувати, а зберегти кінцівки бійцям.

Лікар Дніпро

"Ми надаємо різноманітну допомогу. До нас привозять бійців з вогнепальними та осколковими пораненнями нижніх та верхніх кінцівок, черевної порожнини, грудної клітини. Усіх лікуємо, дістаємо осколки та робимо все необхідне. Найскладніше у лікуванні – комбіноване поранення, наприклад грудної клітини та черевної стінки, верхніх та нижніх кінцівок або ж голови. Тобто це один боєць, у котрого поранення різноманітних ділянок. Але при цьому, у всіх бійців до нас лише два питання "коли можна назад" та "чи надовго ми тут", тобто всі рвуться до побратимів, аби з ними виборювати перемогу", – зазначив лікар-хірург Вадим.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що партизани Мелітополя підірвали на Запоріжжі залізничний міст, яким окупанти вели постачання з Криму.