Морквяний рулет. Коли не тільки красиво, а й корисно (Рецепт)

Морква добре відома своїм впливом на поліпшення зору. Однак це далеко не єдина її властивість. Також вона сприяє здоров'ю серця, бореться з раком і запобігає старінню. Це відмінне джерело мінералів (калію, фосфору, магнію, йоду і кальцію), вітамінів (А, В3, Е і К), а також фолатів і каротиноїдів. Тому збагачуємо своє меню стравами з цього овоча, пропонує Дніпровська панорама.

Морквяний рулет

  • Морква 300 гр
  • Яйця 3 шт
  • Кріп пучок
  • Сіль/Перець за смаком
  • Вершковий сир 200 гр
  • Сушений часник – ½ ч. л.
  • Зелена цибуля за смаком.

Натираємо моркву на дрібній тертці, відкидаємо на сковороду і тушимо на середньому вогні, помішуючи ~ 15 хв.


Перекладаємо в миску, додаємо дрібно нарізаний кріп і перемішуємо. Відокремлюємо жовтки від білків, додаємо жовтки до моркви, сіль, перець та перемішуємо.

Білки виливаємо в окрему миску, збиваємо до стійких піків, додаємо до моркви та акуратно перемішуємо. Викладаємо на деко застелене пергаментом, рівномірно розподіляємо і запікаємо в розігрітій духовці до 180°С~15 хв. Після цього знімаємо корж з дека і даємо йому охолонути.

Змішуємо начинку: вершковий сир, сушений часник, нарізану зелену цибулю, сіль за смаком. Корж перекладаємо на харчову плівку, викладаємо начинку та рівномірно розподіляємо. Скручуємо в рулет, загортаємо в плівку і прибираємо в холодильник на ніч. Нарізаємо на шматочки та подаємо до столу.

Нагадаємо, раніше ми писали: Домашній сир з в'яленими помідорами і базиліком. Просто й дуже смачно (Відеорецепт)