Морквяний рулет. Коли не тільки красиво, а й корисно (Рецепт)
Морква добре відома своїм впливом на поліпшення зору. Однак це далеко не єдина її властивість. Також вона сприяє здоров'ю серця, бореться з раком і запобігає старінню. Це відмінне джерело мінералів (калію, фосфору, магнію, йоду і кальцію), вітамінів (А, В3, Е і К), а також фолатів і каротиноїдів. Тому збагачуємо своє меню стравами з цього овоча, пропонує Дніпровська панорама.
Морквяний рулет
- Морква 300 гр
- Яйця 3 шт
- Кріп пучок
- Сіль/Перець за смаком
- Вершковий сир 200 гр
- Сушений часник – ½ ч. л.
- Зелена цибуля за смаком.
Натираємо моркву на дрібній тертці, відкидаємо на сковороду і тушимо на середньому вогні, помішуючи ~ 15 хв.
Перекладаємо в миску, додаємо дрібно нарізаний кріп і перемішуємо. Відокремлюємо жовтки від білків, додаємо жовтки до моркви, сіль, перець та перемішуємо.
Білки виливаємо в окрему миску, збиваємо до стійких піків, додаємо до моркви та акуратно перемішуємо. Викладаємо на деко застелене пергаментом, рівномірно розподіляємо і запікаємо в розігрітій духовці до 180°С~15 хв. Після цього знімаємо корж з дека і даємо йому охолонути.
Змішуємо начинку: вершковий сир, сушений часник, нарізану зелену цибулю, сіль за смаком. Корж перекладаємо на харчову плівку, викладаємо начинку та рівномірно розподіляємо. Скручуємо в рулет, загортаємо в плівку і прибираємо в холодильник на ніч. Нарізаємо на шматочки та подаємо до столу.
Нагадаємо, раніше ми писали: Домашній сир з в'яленими помідорами і базиліком. Просто й дуже смачно (Відеорецепт)