Народне свято 8 липня: що не варто робити, аби не прикликати нечисть у своє життя

Сьогодні, 8 липня, в православному календарі день пам’яті святого великомученика Прокопія. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Що согодні за церковне свято

Прокопій народився у Єрусалимі в християнській родині. Його мати, свята Феодосія, була благочестивою християнкою, а батько, християнський офіцер, загинув як мученик. Після смерті батька Прокопій був вихований в благочестивому християнському дусі.

Прокопій служив військовим офіцером в армії римського імператора Діоклетіана. Під час служби він отримав видіння, в якому йому з’явився Ісус Христос, що значно вплинуло на його духовне життя та рішення стати відданим християнином.

Після відкритого сповідання своєї віри, Прокопій був арештований за наказом Діоклетіана. Його піддали численним тортурам, щоб змусити зректися християнства, але Прокопій залишався непохитним. Зрештою, він був страчений через обезголовлення.

Прикмети 8 липня

Коні пасуться на пагорбах до сонячних днів.
Горобці дуже активні — буде ясна погода.
Дощ, але немає вітру — негода буде недовгою.

Що сьогодні не можна робити

Не варто планувати далекі подорожі, тому що вони можуть закінчитися зовсім не так, як ви сподіваєтесь. Не варто проводити день у мовчанні, адже тоді весь рік таким буде. Не варто купатися у відкритих водоймах — прикличете в своє життя нечисть.

Що можна робити сьогодні

Цього дня починалися жнива жита. Перший сніп приносили додому, освячували і ставили біля образів. Існувала важлива традиція, коли освячене зерно змішували з тим, яке збираються висівати наступного року. Це допоможе отримати великий урожай.

Іменини

Які сьогодні іменини: Олександр, Сава, Федір.

Талісман дня

Талісманом людини, народженої 8 липня є геліотроп. Мінерал групи кварца. Геліотроп цінувався з давніх часів, вважається, що він здатний підняти гемоглобін.

Також раніше ми писали Яке свято 6 липня. Що не можна робити жінкам, щоб не зіпсувати карму своїх дітей