Новорічна ялинка: що з нею робити після Нового року? 10 цікавих ідей

Новорічні свята закінчуються і час змислюватись, що робити з ялинкою? Викидати? Ні, це не найкращий варіант. Адже ялинка - це не просто дерево, а символ свята. І хочеться, щоб вона була використана з користю. Дніпровська панорама розповість 10 варіантів, куди можна діти ялинку з користю.

Ось 10 цікавих способів утилізації новорічної ялинки:

1. Зробіть з ялинки різьблення або скульптуру

Якщо ви маєте художні навички, то можете створити з ялинки різьблення або скульптуру. Це буде незвичайний і оригінальний спосіб утилізації ялинки.

Наприклад, ви можете зробити з ялинки фігурку Діда Мороза, Снігуроньки, тварини або будь-якого іншого персонажа. Або ви можете створити абстрактну скульптуру з ялинки.

2. Зробіть з ялинки декор для дому

Ялинка - це прекрасний матеріал для виготовлення декору для дому. З неї можна зробити вінки, гірлянди, іграшки та інші вироби. Такий декор не тільки прикрасить ваш будинок, але і нагадуватиме вам про свята.

Наприклад, ви можете зробити з ялинки вінок для дверей, гірлянду для вікна або іграшку для ялинки. Або ви можете використовувати ялинку для створення нового виробу, наприклад, панно або картини.

Елка 6

3. Віддайте ялинку тваринам

Ялина - це улюблений корм для багатьох тварин, таких як олені, кози, коні та інші. Якщо у вас є тварини, то ви можете віддати ялинку їм.

Наприклад, ви можете віддати ялинку своїм коням або козам. Або ви можете віднести ялинку в зоопарк або на конюшню.

4. Зробіть з ялинки мульчу

Мульчування - це метод захисту грунту від бур'янів і випаровування вологи. Ялинка - це чудовий матеріал для мульчування. Вона забезпечить грунт азотом і іншими корисними речовинами.

Наприклад, ви можете розкласти мульчу з ялинки навколо рослин у своєму саду. Або ви можете віддати мульчу з ялинки сусідам або друзям.

5. Зробіть з ялинки корм для комах

Ялина - це улюблений корм для багатьох комах, таких як метелики, жуки та інші. Якщо у вас є сад або город, то ви можете зробити з ялинки корм для комах.

Наприклад, ви можете покласти ялинку в куток саду або городу і залишити її там. Комахи знайдуть ялинку і почнуть харчуватися нею.

6.  Зробіть з ялинки вироби для рукоділля

Ялина - це універсальний матеріал, який можна використовувати для виготовлення різних виробів для рукоділля. З неї можна зробити намиста, браслети, сережки, іграшки та інші вироби.

Наприклад, ви можете зробити з ялинки намиста з шишок або ялинових гілок. Або ви можете зробити браслет з ялинового кору.

утилизиро

7. Посадіть ялинку

Якщо у вас є дача або заміський будинок, то ви можете посадити ялинку. Так ви отримаєте нову ялинку для наступних свят.

Наприклад, ви можете посадити ялинку в своєму саду або на ділянці. Або ви можете посадити ялинку в лісі.

8. Зробіть з ялинки ялинку

Це найоригінальніший спосіб утилізації ялинки. Ви можете зробити з ялинки ялинку!

Для цього вам потрібно буде зібрати ялинку, яка вже була використана на свята. Потім ви можете її прикрасити і поставити вдома.

Така ялинка буде унікальною і нагадуватиме вам про минулі свята.

Який спосіб утилізації ялинки вибрати - це залежить від ваших уподобань і можливостей. Але важливо, щоб ялинка була використана з користю