Облаштування укриттів у цокольних приміщеннях житлових будинків Дніпра (відео)

У разі відсутності укриття, через географічні особливості мікрорайону, мешканці Дніпра починають власноруч облаштовувати підвальні приміщення власних будинків. Але чи є це безпечним? Міськрада за бюджетні кошти допомагає дніпрянам у створенні найпростіших укриттів за певних умов, оскільки не кожне підвальне приміщення може виконувати функцію укриття, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на телеканал ДніпроTV.

Обшарпані стіни, дірки в підлозі, сирість та бруд – такий вигляд має одне з цокольних приміщень ОСББ «Платонова 26». Саме тут, під час повітряної тривоги, донедавна переховувались місцеві жителі. Перебувати в таких умовах люди були вимушені через те, що поблизу немає інших сховищ. 

Мешканці звернулись до департаменту з питань самоорганізації населення по допомогу. 

Там дуже треба великі кошти, тому що… Ми що могли – вже зробили, більше нам не під силу, - каже дніпрянка Лідія.

Незабаром тут розпочнеться ремонт. Зробити його можна, оскільки цей підвал відповідає необхідним критеріям, аби виконувати функцію укриття. 

Якщо більше 50 квм – то має бути два виходи пожежних. Висотою не менше 1,80 м. На шляху евакуації не має бути жодних комунікацій і не має бути транзитних труб у підвалі. Якщо хоча б щось з цього відсутнє – підвал не може бути використаним як найпростіше укриття. Треба розуміти, чи підвал цей безпечний, оскільки коли у людей паніка, стрес – вони не завжди можуть оцінити реальні можливості захисної споруди цього найпростішого укриття, - зазначив Треба розуміти, чи підвал цей безпечний, оскільки коли у людей паніка, стрес – вони не завжди можуть оцінити реальні можливості захисної споруди цього найпростішого укриття Владислав Макарець.


Першу частинку вже зробили. 

А в укритті ОСББ «Слобожанський 68-68А» ремонт вже триває. Наразі  облаштовують другий пожежний вихід. 

До початку робіт приміщення було занедбане та небезпечне для перебування в ньому людей. 

Половина робіт вже виконана. Приблизно в такому вигляді будуть і інші укриття. Тобто заливається підлога, робиться штукатурка, краситься, встановлюються лавці, - пояснив Владислав Макарець.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі на проспекті Мазепи поліціянти застосували зброю до агресивного чоловіка, той загинув (фото, відео)