Перехід на автономне опалення: як отримати компенсацію у Дніпрі

Пані Ганна Коломійчук, 86 років, живе сама в трикімнатній квартирі в Дніпрі. Вона одна з тих, хто вирішив відключитися від централізованого опалення та перейти на автономне, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

автономне опалення Дніпро

Квартира немаленька, і я не хотіла, щоб узимку було холодно, - розповідає пані Ганна. - Але й платити за централізоване опалення було накладно. Тому я вирішила перейти на автономку.

Після цього вона подала документи на отримання компенсації від міської влади, через кілька тижнів їй виплатили 12 тисяч гривень.

автономне опалення Дніпро

Тепер я можу регулювати температуру в квартирі на свій розсуд, - каже пані Ганна. - Коли тепло, я прикручую батареї, а коли холодно - збільшую нагрів".

Жінка задоволена своїм рішенням - після переходу на автономне опалення вона заощаджує майже 50%. Вона радить іншим дніпрянам, хто збирається відключитися від централізованого опалення, не боятися цього кроку.

автономне опалення Дніпро

Як отримати компенсацію 

Для отримання компенсації необхідно звернутися до департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради. З собою необхідно мати такі документи:

  • Копію паспорта та ІПН;
  • Довідку з ЄРЦ про відсутність заборгованості з комунальних платежів або довідку щодо реструктуризації боргу;
  • Документ, який підтверджує купівлю обладнання (чек, квитанція).

Вже 249 людей отримали компенсацію за відключення від центрального опалення на суму 4 мільйони гривень. До кінця року в Дніпрі планується виплатити компенсації за відключення від централізованого опалення ще 99 особам.

Також раніше ми писали У Дніпрі запрацюють ялинкові базари: перелік адрес