Перевозив величезні літаки. Музей Машини часу у Дніпрі показав, як виглядав легендарний тягач (Фото)

Засновник Технічного музею "Машини часу" у Дніпрі, Михайло Прудніков - людина захоплена ідеєю зберегти якомога більше і самої техніки й згадувань про неї. Зараз він поділився рідкісними світлинами з незвичайною вантажною машиною і того, що вона могла перевозити. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на сторінку у Facebook.

 Спочатку Михайло повідомив про те, де ці дивовижні машини працювали  у Дніпрі. 

Унікальне у минулому АТП 11262. Дніпро здійснювало великовантажні перевезення по всій країні вагою до 300 тонн.
У складі підприємства до середини 90х років були «КРАЗи» понад 50 шт, «МАЗи» (кочерга) біля 20 шт і більше 40 шт «МАЗів -Ураган», для перевезення вантажів були створені унікальні платформи власної розробки, - повідомив Михайло Прудніков.

тягач 2

Ось такі вантажі перевозив на своїй платформі тягач.

скрин Прудников

Те, що трапилося з приміщенням ремонтних майстерень АТП - черговий злочин російських агресорів. Будинок напівзруйнований потраплянням ворожої ракети.


розбомблене Михайло Прудніков згадує, яка мозаїка прикрашала фасад будівлі. Залишилася світлина.

мозаика

Влітку минулого року російська ракета поцілила у будівлю прохідної ремонтних майстерень, на цій будівлі була викладена цікава мозаїка, нещодавно елемент цього вже нині артефакту прийняв у свій архів музей "Машини Часу", для оформлення майбутньої виставки "Історія Перемоги", - написав Михайло Прудніков

Фрагмент мозаїки і світлини потужних машин увійдут у майбутню експозицію.

тягач

Раніше ми писали про: Унікальні сланцеві скелі у Кривому Розі розквітли (Фото)