Пиріг "Зебра". Смачний десерт, який завжди виходить

Пиріг "Зебра" – це класика домашньої випічки, яка ніколи не виходить із моди. Цей десерт не тільки неймовірно смачний, а й дуже простий у приготуванні.  Його чорно-білі смуги завжди привертають увагу, а поєднання ніжного тіста та насиченого шоколадного смаку роблять Зебру справжнім фаворитом серед ласунів. Записуйте та зберігайте рецепт від сайту Дніпровська порадниця, впевнені, він дуже сподобається, а десерт стане вашими улюбленими ласощами.

Інгредієнти:

Цукор 2 склянки;
Яйце куряче 5 шт;
Вершкове масло|мастило| 200 г;
Сметана 200 г;
Пшеничне борошно 2 склянки;
Какао-порошок 2 ст.
Гашена сода 1 ч. л.;

Приготування:

1) Яйця збити з цукром до білої піни. Додати 2 склянки борошна, що просіяє, соду, розтоплене охолоджене вершкове масло, сметану і ретельно перемішати (краще міксером).

2) Тісто розділити на дві рівні частини. В одну частину додати 2 столові ложки борошна, в іншу 2 столові ложки какао. Перемішати, щоб не було грудочок. Тісто має бути консистенції негустої сметани.
3) Широку форму (26-28 см), змастити олією. Вливати в центр по черзі невеликі порції різного тіста (по столовій ложці). Чи не перемішувати.
4) Випікати в попередньо розігрітій духовці за температури 200 градусів протягом півгодини. Якщо верх пирога вже пропечеться, а середина ще немає – слід накрити пиріг фольгою, зменшити температуру до 180 градусів та випікати до готовності.