На Дніпропетровщині промисловий гігант припиняє роботу

З 1 серпня промгігант «АрселорМіттал Кривий Ріг» припиняє роботу на найближчі три місяці. Раніше повідомлялось, що підприємство буде переводити співробітників на новий графік роботи зі збереженням 2/3 зарплат. Про це заявила прес-служба АрселорМіттал Кривий Ріг, передає Дніпровська Панорама.

Таке рішення спричинене серйозними економічними факторами, зокрема зниженням економічної активності в Європі, зменшенням попиту на залізорудну продукцію, а також суттєвим зростанням витрат на транспортування ЗРС, — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що під час воєнного стану підприємство повинне зберігати як робочі місця, так і посади за мобілізованими працівниками.


У пресслужбі повідомили, що таке рішення викликане серйозними економічними факторами, зокрема, зниженням економічної активності в Європі, зменшенням попиту на залізорудну продукцію, а також суттєвим зростанням витрат на транспортування ЗРС. Усе це сталось після повномасштабного вторгнення рф.

Підприємство і надалі зберігатиме робочі місця та посади за мобілізованими працівниками. В той же час воно змушене відмовитися від виплат їм середнього заробітку, для того щоб уникнути бодай мінімального скорочення персоналу серед 22-тисячного колективу. Для багатьох, хто лишається працювати в Кривому Розі, заробіток на заводі є єдиним джерелом доходів. 

Читайте також На криворізькому напрямку ЗСУ знищили бойових бурятів