Приготуйте найніжніший чорничний сорбет у вашому житті

Ця страва не просто перебиті у блендері заморожені ягоди. Це ніжний десерт, який корисніший від морозива. Дніпровська Панорама пропонує вам приготувати дуже легку страву сорбет з чорниці.

Ця страва чудово втамує спрагу та освіжить на цілий день. Перейдемо до приготування.

чорниця

Складові: 

  • Чорниця – 400 г
  • Цукор – 80 г
  • Вода – 250 мл
  • Сік лимонний – 2 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.

Спосіб приготування:

  1. Ягоди для сорбету треба брати свіжі. За бажання можна використовувати будь-які інші ароматні ягоди: смородину, вишню чи брусницю.
  2. Добре промийте чорницю під проточною водою. Зірвіть з ягід листочки та палички. Після цього обдайте ягоди чорниці окропом. Це потрібно не тільки для того, щоб усунути всі мікроби. Але і для того, щоб шкірка чорниці стала м'якшою і трохи ніжнішою.
  3. Перебийте чорницю до однорідного пюреподібного стану завдяки блендеру.
  4. Перетріть пюре чорниці через сито. Так текстура майбутнього сорбету буде більш ніжною та шовковистою. Також протирання пюре через сито дозволяє прибрати всі кісточки та залишки жорсткої шкірки. Не поспішайте викидати шкірку, що вийшла. Вона нам знадобиться надалі.
  5. У невелику каструлю чи сотейник влийти воду. Додайте цукор, шкірку, що залишилась. Поставте каструлю на середній вогонь та доведіть воду до кипіння. Треба перемішати так, щоб цукор повністю розчинився у воді. Готувати сироп після закипання 3 хвилини.
  6. Заберіть готовий сироп з вогню. Під час приготування шкірка від чорниці віддала сиропу свій смак та аромат.
  7. Процідіть чорничний сироп через сито. Поверніть його до каструлі чи сотейнику. Додайте лимонний сік.
  8. Додайте до крохмалю дві столові ложки холодної води та перемішайте до розчинення
  9. Поставите каструлю із процідженим чорничним сиропом на плиту. Доведіть сироп до кипіння. Потихеньку злийте розведений крохмаль, весь час перемішуючи сироп. Як тільки весь крохмаль розійдеться в чорничному сиропі, зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте сироп при дуже повільному кипінні протягом 2 хвилин. За цей він трохи загусне.

  10. Додайте сироп, що злегка остигнув, в чорничне пюре і все добре перемішайте.
  11. Перелийте чорничне пюре у форму, де воно заморожуватиметься. Накрийте харчовою плівкою або кришкою. Поставте в морозильну камеру на 30 хвилин.
  12. Дістаньте форму з майбутнім чорничним сорбетом із морозильної камери та добре перемішати за допомогою вінчика. Потім знову приберіть у морозильну камеру на 40 хвилин.

    Через 40 хвилин знову добре перемішайте сорбет за допомогою вінчика. Поставте у морозильну камеру на 2-3 години. За цей час потрібно ще двічі його розмішати. Це не дасть йому перетворитися в фруктовий лід. С кожним разом сорбет буде робитися густішим і ніжнішим.

  13. Покладіть готовий сорбет в посудину для морозива або звичайну тарілку. Прикрасьте чорницею.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, що густе полуничне варення на зиму з цілими ягодами. Готуємо двома способами