Синоптичний прогноз про холод і сніг справдився. Яка погода буде в Дніпрі 16 березня (Відео)

Синоптичний прогноз щодо суттєвої зміни погоди в західних областях України справдився. Там знизилася температура повітря, йде дощ, місцями з мокрим снігом. Далі похолодання від західних областей посунеться на схід. Такий прогноз зробила синоптик Наталя Діденко, передає Дніпровська панорама.

16-го березня в Україні очікується мінлива погода.
Західне похолодання пошириться східніше - у багатьох областях стане значно свіжіше.
У західних, північних та більшості центральних областей завтра протягом дня передбачається лише +3+8 градусів.
На сході України, у південній частині, місцями у центрі ще тепліше, +8+14 градусів.
Діяльність атмосферних фронтів зумовить вологу погоду в усій Україні.
Очікуються невеликі дощі, можливо з мокрим снігом - залежно від температури повітря. Або просто щільна хмарність.
Опади - не тривалі, з перервами та проясненнями.
У Києві 16-го березня - похолодання! Максимальна температура повітря становитиме +5, +6 градусів. Місцями дощ, ввечері ймовірний мокрий сніг", - прогнозує Діденко

Також про багато опадів до кінця поточної неділі попереджає синоптик Ігор Кібальчич.

Погода на 16 березня

У четвер, за прогнозом синоптика, у центральних та північних областях пройде помірний дощ, у західній частині - сніг та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вночі та вранці місцями туман.

Температура повітря вночі становитиме -1...+5 °С, вдень +9...+15 °С, у південних та східних областях місцями повітря прогріється до +16...+18 °С, а в західній частині похолодає до 0...+5°С.

Погода на 17 березня

У п'ятницю, за даними Ігоря Кібальчича, у більшості областей, окрім західної частини, пройдуть опади у вигляді дощу, місцями з мокрим снігом. У південних, центральних та східних регіонах очікуються тумани.

Вітер буде північно-західний, 7-12 м/с, а на Одещині очікуються пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі опиниться в межах +3...+8°С, вдень +6...+13°С, у південних та східних областях буде тепліше, +14...+17°С, а у західній частині вночі буде близько "нуля", вдень +1...+6°С.

Погода на вихідні

На вихідних, 18-19 березня, на Лівобережжі збережеться тепла та волога погода, однак у неділю очікується поступове припинення опадів та зниження температурного фону, - прогнозує синоптик.

На Правобережжі, за його даними, передбачається суха та малохмарна погода з температурою в нічний час -5...+1°С, вдень +2...+8°С.

Український гідрометеорологічний центр на 16 березня обіцяє таку погоду:

Хмарно з проясненнями.

У західній частині мокрий сніг, подекуди налипання мокрого снігу, у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях дощ; на решті території без істотних опадів, лише вдень у північних областях невеликий дощ.

На заході країни вночі на дорогах місцями ожеледиця; у більшості південних та центральних областей вночі та вранці подекуди туман.

Вітер переважно північно-західний   7-12 м/с.

 Температура вночі 0-5° тепла, вдень 8-13, у північних, західних та Вінницькій областях 4-9° тепла.

погода карта 16 березня

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що На Днепропетровщине в ландшафтном заказнике зацвели шафраны, занесенные в Красную книгу (Фото)