Скандал в Укрзалізниці: чоловіку продали квиток у жіноче купе (офіційна відповідь компанії, відео)

4 серпня у потязі "Запоріжжя-Ясіня", який курсує через Дніпро, виник конфлікт між пасажирами. Оскільки чоловіку продали квиток у жіноче купе. Мандрівника зі скандалом вивів начальник потяга через кілька зупинок. За словами очевидців події, це сталося після скарги на гарячу лінію. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Під час розмови на відео чоловік каже, що обурюватися почали дві молоді жінки, які їхали у купе. Водночас жінки трохи старшого віку реагували нормально.

Я розумію, якби був вагон для блакитних, я б відмовився. Мало лі би вночі у своє братство посвятили. Розкудахталися у своєму курятнику, — каже чоловік. 

Також у провідниці запитали, чи може їхати чоловік у жіночому купе. Жінка відповіла, що йому продали такий квиток.

скандал в Укрзалізниці

А у нього квиток проданий. Розумієте, я ж його не привела сюди. А чого він не може їхати. З яких пір він не може їхати?, — каже провідниця на відео. 

Слідом за її словами чоловік зазначив, якщо дівчатам щось не подобається, вони можуть обміняти квиток у касі.

скандал в Укрзалізниці

Дівчата, якщо вам не подобається, залізьте і йдіть в інше купе. Я що, собі продавав його чи що? Є проблеми, йдіть у касу і міняйте квиток свій і їдьте на цей, на вагонєткє, — акцентував українець. 

“Укрзалізниця” відреагувала на ситуацію під постом жінки. Там зазначили, що при купівлі квитка спливає повідомлення, що це місце знаходиться у купе для українок. У цьому випадку чоловік його проігнорував. 

Застосунок “Укрзалізниці”, де здійснюються продажі квитків до жіночих купе, видає чітке попередження, що це місця для жінок. У даному випадку пасажир свідомо проігнорував цю вимогу, а отже мав бути не допущений до перевезень у цьому вагоні. Такі випадки рідкісні, але трапляються як виключення. Задачею наших провідників у таких випадках є знайти альтернативне місце для чоловіка в іншому вагоні, коректність дій бригади наразі оцінюється внутрішнім розслідуванням, але вже зараз можемо констатувати, що за всіма протоколами ситуацію потрібно було вирішити до посадки, а не після. Жіночі купе створені для безпеки і комфорту жінок, і залізниця просить з повагою ставитися до наявних правил, — відповіли у компанії.

Також раніше ми писали Знову в дорозі: на Дніпропетровщині відновили рух двох популярних електричок